Primăria Râmnicu Vâlcea a dotat Catedra de informatică a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” cu 31 de calculatoare

COVID-19 în Vâlcea, 19 octombrie 2021 – situația epidemiologică, incidența înregistrată
20/10/2021
”Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Dragoș Câmpan – la Teatrul Anton Pann
21/10/2021

Primarul Mircia Gutău a participat luni, 18 octombrie 2021, la predarea celor 31 de calculatoare achiziţionate de Municipalitatea Râmnicului către Catedra de informatică a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, o investiţie în valoare totală de aproximativ 100.000 lei.

Unităţile PC au fost achiziţionate respectând criteriile impuse de unitatea şcolară, având procesoare Intel Core i5, memorie RAM de 16 Gb DDR 4, stocare de date pe SSD (solid-state drive), monitoare cu diagonala de 21,5 inch, precum şi tastaturi, mouse-uri şi boxe cu caracteristici performante.

Predarea s-a făcut în chiar sala în care calculatoarele – 30 pentru elevi şi unul pentru profesorul de specialitate – vor sta la dispoziţia celor ce au ales să se specializeze în informatică. Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” se mândreşte cu o serie impresionantă de rezultate deosebite obţinute la competiţiile din acest domeniu, primarul Mircia Gutău declarând cu ocazia evenimentului că efortul Municipalităţii este un răspuns la performanţele de excepţie ale elevilor de aici, dar şi că de astfel de dotări de top vor beneficia în anii următori şi alte unităţi şcolare din Râmnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.