Panourile fotovoltaice instalate pe 11 clădiri publice au produs în primele 5 luni ale anului energie electrică de aproape 190.000 lei

Începe înscrierea copiilor la creșele din Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2024 – 2025
27/05/2024
Începe dezinsecția domeniului public al municipiului: tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor se va aplica în două etape
31/05/2024

În primele cinci luni de la punerea în funcțiune, panourile fotovoltaice montate în oraș în baza unui proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) au produs o cantitate de energie electrică de aproape 190 MWh. Proiectul cu o valoare de 3,3 mil. lei (din care 2,6 mil. lei finanțare nerambursabilă europeană) a constat în instalarea de panouri fotovoltaice și echipamente adiacente pe 11 clădiri publice: sediul Direcției Economico-Financiare, sediul administrativ din strada General Magheru, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Liceul Tehnologic „General Magheru”, Școala Gimnazială Waldorf, Școala Gimnazială nr. 13 și grădinițele cu program prelungit Ostroveni, Ostroveni 2, Nord 1 și Nord 2. La tariful practicat de furnizorul de energie electrică, producția de până acum a acestor instalații solare are valoarea de aproximativ 190.000 lei, în condițiile în care sezonul de maximă expunere solară este abia la început.
Sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile vor fi implementate în Râmnicu Vâlcea și la imobilele eficientizate energetic prin proiecte în cadrul PNRR, respectiv 11 blocuri de locuințe, 10 imobile școlare și 3 clădiri publice, ale căror lucrări sunt în derulare la acest moment.
Detalii despre toate proiectele accesate de Primăria Municipiului sunt disponibile pe Harta proiectelor cu finanțare nerambursabilă la adresa ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.