Braconieri prinși la vânătoare pe raza comunei vâlcene Ghioroiu

Aproape 95.000 de turiști au cheltuit 3,5 milioane euro în minivacanța de 1 Mai, cu 20% mai puțin decât în 2015
02/05/2017
Mesajul Președintelui Parlamentului European Antonio Tajani, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, 3 mai
02/05/2017

Percheziţii şi reţineri pe raza județului Dolj, pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

  •  Poliţiştii cadrul Biroului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţia oraşului Bălceşti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au efectuat un număr de  3 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj.
  •  Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti în care sunt cercetaţi 3 bărbaţi  pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.
  •  Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate următoarele obiecte: un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice si proiectile metalice, o matriţa folosită pentru turnarea materialelor metalice,  4 trofee de mistreţ si un proiector.
  • Faţă de cei 3 bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.

La data de 1 mai 2017, poliţişti din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au efectuat 3 percheziţii, la domiciliile unor persoane cercetate pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În fapt, la data de 30 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase,  însoţiţi de reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Vâlcea, au organizat o acţiune în fondurile de vânătoare nr. 35 şi 43, pe raza localităţii Ghioroiu, pentru verificarea legalităţii activităţilor de vânătoare cinegetică,  prilej cu care au depistat doi bărbaţi, având asupra lor arme de vânătoare.

Poliţiştii şi-au declinat calitatea şi le-au solicitat celor doi bărbaţi să se oprească în vederea controlului. Aceştia nu s-au conformat solicitărilor şi au fugit în direcţii opuse. Pentru prinderea acestora a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ofiţerii de poliţie trăgând două focuri de armă, în plan vertical.

La faţa locului, asupra celor doi bărbaţi, respectiv D.T.D., de 32 de ani şi D.I.C., de 28 de ani, ambii din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, au fost găsite două arme de vânătoare letale, confecţionate artizanal, fără nicio inscripţie,  cu cartuşe pe ţevi, fiind pregătite de folosire. Totodată, asupra acestora au fost găsite mai multe cartuşe de vânătoare calibrul 16.

De asemenea, poliţiştii au mai depistat pe fondul de vânătoare un al treilea bărbat, respectiv I.M.T., de 26 de ani, din municipiul Craiova, asupra căruia au fost găsite un topor, o frânghie din material textil şi patru saci din plastic.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri ce fac obiectul dosarului penal, respectiv un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice si proiectile metalice, o matriţa folosită pentru turnarea materialelor metalice,  4 trofee de mistreţ si un proiector.

 Faţă de cei 3 bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.