Percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Olt și Argeș, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu: PETRIMANU trebuie să revină în cartea de vizită turistică a judeţului Vâlcea
22/06/2017
Conferință de presă susținută de prefectul județului Vâlcea, Florian Marin – 23 iunie 2017
04/07/2017

Imagine ARHIVĂ

Joi, 22 iunie 2017, polițiștii din Olt au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza a 3 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.400.000 de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor. 5 persoane bănuite în cauză au fost conduse la audieri 

În această dimineață, 32 de poliţişti de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 2011 – 2016,  în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.