Braconaj cinegetic la Diculești

Jandarmeria Vâlcea: Recomandari pentru spectacolul de mâine – 30 septembrie
29/09/2017
Mircia Gutău: Să ne vedem cu bine “La Ceas”!
01/10/2017

imagine - ARHIVĂ

Doi bărbați din Măciuca s-au ales cu dosare penale pentru braconaj cinegetic, prin practicarea vânătorii fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare

 Joi, 28 septembrie 2017, poliţişti din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Măciuca, aflându-se în serviciul de patrulare, au depistat, pe raza comunei Diculești, un autoturism de teren, în care se aflau doi bărbați, cu vârste de 41, respectiv 46 de ani, care aveau asupra lor arme de vânătoare și muniție.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru efectuarea de verificări pentru că nu au putut prezenta documente prevăzute de lege pentru arma de vânătoare deținută și pentru 18 cartușe, calibru 9,3×62 mm., respectiv permis de port armă ori permis de membru vânător.

În interiorul autoturismului a mai fost depistată o autorizație de vânătoare colectivă, valabilă,pentru speciile mistreț și vulpe, fiind completată necorespunzător. De asemenea, cei doi bărbați nu erau însoțiți în fondul de vânătoare de paznicul de vânătoare.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele celor doi bărbați, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic, prin practicarea vânătorii fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare, faptă prevăzută de Legea nr. 407 din 2006, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.