Ce vă sfătuiesc polițiștii pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Asociația Generației de Azi a dat startul înscrierilor la cea de-a treia ediție a Școlii de Iarnă “Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”
19/12/2017
Au fost inaugurate lucrările la Sala de atletism a Stadionului Municipal ZĂVOI
19/12/2017

Infractorii sunt în permanenţă vigilenţi, în consecință polițiștii au emis mai multe sfaturi pentru a vă bucura de Crăciun și de Revelion fără incidente neplăcute.

Evitaţi pe cât posibil locurile aglomerate. Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi atunci când sunteţi la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun.

Nu păstraţi în acelaşi loc (portmoneu, buzunar, geantă) banii, actele de identitate şi cheile locuinţei sau autoturismului dumneavoastră.

Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.

Feriţi-vă de priviri indiscrete când efectuaţi plăţi.

Când mergeţi la cumpărături, nu lăsaţi în autoturisme, la vedere, produsele achiziţionate, mai ales dacă nu vă aflaţi în preajma autoturismului.

Dacă plecaţi de acasă de Sărbători, luaţi toate măsurile posibile pentru ca locuinţa dumneavoastră să nu fie “vizitată” de hoţi!

Instruiţi copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu, şi au venit după cheile locuinţei sau bunuri materiale din casă.

În cazul în care plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o rudă sau vecin de încredere, să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de contact, la care puteţi fi de găsit.

În scopul prevenirii accidentelor cauzate de utilizarea materialelor pirotehnice:

Nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la comercianţi neautorizaţi.

Nu permiteţi copiilor să manipuleze petarde şi artificii sau alte materiale pirotehnice.

Respectaţi instrucţiunile de utilizare înscrise pe ambalajul acestor produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.