Bărbat ars de viu pe aproape jumătate din corp într-un incediu izbucnit în comuna Muereasca

Evenimente organizate sub genericul VINE, VINE PRIMĂVARA, în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea
11/04/2018
Acțiuni ale IPJ Vâlcea, pentru siguranța minivacanței de 1 MAI
03/05/2018

Miercuri, 11 aprilie 2018, la ora 04.15, pompieri militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în comuna Muereasca, satul Hotarele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. 

Incendiul a distrus acoperișul unei case pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, o aplecătoare din spatele casei, elementele din lemn ale unei anexe gospodărești, bunurile aflate în interiorul acesteia, circa 4 m.c. de cherestea din brad și câteva zeci de m.c. de lemn de foc.

Proprietarul gospodăriei a fost găsit de rude la circa 100 metri distanță de casă cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare.

În urma cercetărilor efectuate de pompieri s-a constatat că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

UDDATE

Joi, 12 aprilie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat faţă de Georgescu Gheorghe.

La aceeaşi dată, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, Georgescu Gheorghe aflându-se la locuinţa victimei P.M., în vârstă de 54 de ani, fosta sa soţie, pe fondul unui conflict spontan generat de către acesta, a exercitat acte de agresiune de o cruzime sporită asupra victimei, atât prin lovire cu pumnii, cât şi un corp dur cu muchii tăietoare, respectiv o sticlă cu fragmentare la impact, aducând victima în stare de inconştienţă, după care, folosindu-se de un cuţit pe care l-a luat din locuinţa victimei, i-a produs acesteia o plagă tăiată cervicală profundă, care a generat moartea femei, criminalul părăsind apoi locuinţa acesteia.

După comiterea omorului, Georgescu Gheorghe s-a deplasat la locuinţa sa de domiciliu, unde a încercat să se sinucidă, provocându-şi leziuni traumatice prin înjunghiere în spaţiul intercostal, după care a incendiat acoperişul locuinţei sale şi o anexă, provocându-şi arsuri de gradul II şi III pe circa 35% din suprafaţa corporală.

Datorită  arsurilor  corporale suferite, s-a dispus transferul acestuia în aceeaşi zi la  o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.