Exercițiu în caz de cutremur la Hidroconstrucția

Digipedia Știință aduce ediții speciale la Digi World
25/11/2022
Se dă startul sărbătorilor de iarnă din Râmnicu Vâlcea!
28/11/2022

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au desfășurat astăzi, începând cu ora 10.00, la  Hidroconstrucția S.A. din municipiul Râmnicu Vâlcea, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea urmărilor unui cutremur.

Scenariul exercițiului a presupus simularea producerii unui seism, ce a surprins zece persoane sub dărâmături și a fisurat o conductă de gaze, în urma căreia a avut loc o explozie de gaze.

Obiectivele urmărite au fost:

  • verificarea viabilității Planului Roșu de Intervenție;
  • antrenarea, verificarea și evaluarea stadiului de pregătire a structurilor operative și de suport ale inspectoratului, precum și a capacităților medicale județene;
  • pregătirea psihologică a personalului de intervenție;
  • verificarea funcționării, eficienței și compatibilității mijloacelor logistice din dotare și a viabilității legăturilor de comunicații operative și de telemedicină;
  • dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat;
  • exersarea cooperării interinstituționale.

După gestionarea presupusului cutremur și a urmărilor acestuia, s-a efectuat o evaluare a modului de intervenție și a timpilor în care s-a acționat. S-a concluzionat că activitatea a fost una de succes, reușind să se creeze scenarii cât mai aproape de realitate. Astfel, s-a dovedit că implicarea tuturor participanților este una necesară, pentru limitarea numărului de victime, în situații reale.

ISU Vâlcea mulțumește tuturor celor implicați, pentru organizarea exercițiului (Crucea Roșie, Direcția de Sanatate Publică Vâlcea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Râmnicu Vâlcea, Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea, Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Salvamont Vâlcea și Unitatea de Primiri Urgențe Vâlcea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.