Spectacole de teatru și dans pe scena Teatrului Anton Pann

ZIUA MICILOR SPORTIVI la Shopping City Râmnicu Vâlcea
13/09/2018
Noi restricții valabile în Râmnicu Vâlcea începând de duminică, 28 martie 2021
Râmnicu Vâlcea: Restricție de circulație pe Strada Săliştea Nouă – Goranu
14/09/2018

Odată cu deschiderea stagiunii 2018-2019, Teatrul Anton Pann vine în întâmpinarea publicului însetat de frumos cu ofertă diversificată. Pe lângă spectacolele care au loc atât la sediul teatrului cât și în deplasare, Teatrul Anton Pann vă propune pentru ziua de marți 18 septembrie un spectacol de dans contemporan, o co-producție a Studio M și a Compagniei Pal Frenak.

Spectacolul “Pomană” proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor și Fondul Cultural Național din Ungaria, este unul dintre cele mai apreciate spectacole de dans contemporan de pe piața actuală, dovada spuselor noastre fiind selecționarea lui în Festivalul Național de Teatru, important eveniment care se desfășoară la București în perioada19- 29 octombrie. Pentru ca acest spectacol să poată fi văzut de cât mai multi iubitori ai acestui gen de artă, Administrația Fondului Cultural Național împreună cu Uniunea Teatrală din România au coofinanțat acest spectacol pentru a merge într-un turneu care vizează mai multe teatre din România. Printre orașele importante ale acestui turneu, alături de Cluj, Timișoara Târgu Mureș, Satu Mare, Miercurea Ciuc, se numără și Rm Vâlcea prin Teatrul Anton Pann, gazda acestui spectacol.

Pomană” – spectacolul Teatrului de Mișcare Studio M, în regia unuia dintre coregrafii bine cotați la ora actuală, Pál Frenák, explorează un festen, o pomană imaginară unde totul e ascuns, dar în același timp vizibil. Ne prezintă  o rețea complexă a relaţiilor umane prin condiții trecute sub tăcere, undeva între lumea frenetică și realitatea dură. Coregrafia îmbină stilul de dans inedit al lui Pál Frenák și limbajul semnelor din care rezultă un joc al mișcărilor lineare și spirale. Din contactul constructiv și deconstructiv al situațiilor cotidiene, din haos se naște o realitate accesibilă, tangibilă.

Pentru toți cei care doriți să vedeți acest spectacol, rețineți data de marți 18 septembrie, ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

Dar, până marți – 18 septembrie 2018, până la acest spectacol, Teatrul Anton Pann vă invită să urmăriți în această sâmbătă de 15 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio, unul dintre spectacolele care s-au bucurat de succes în stagiunea trecută. Este vorba de “Constelații” un spectacol după o piesă scrisă de britanicul Nick Payne. Povestea pusă în scenă de regizorul Botoș Balint vorbește despre iubirea cosmică, despre prietenie și liberul arbitru. Doi tineri cu meserii complet diferite care se cunosc întâmplător la o petrecere, Marianne interpretată de Ana Șușca, ea fiind fizician la Universitatea din Sussex și Roland(Andrei Brădean)un simplu apicultor care, plasați într-un multivers cuantic, ajung la posibilitatea unei căsătorii. Spectacolul este extrem de emoționant, ne arată ce s-ar putea întâmpla cu cele două persoane, acum, în această lume sau în orice altă lume posibilă, vorbim aici de universuri paralele. În cele din urmă “constelațiile” ne arată că lucrurile vor ajunge așa cum intenționează universul – cu sau fără contribuția noastră.

“Constelații”, sâmbătă 15 septembrie 2018, ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.