USR Vâlcea – Comunicat cu privire la recent încheiatul Referendum pentru Revizuirea Constituției

Prins la volan beat și fără permis, a ajuns în Penitenciarul Colibași
08/10/2018
Dezbatere publică la Ministerul Transporturilor, pe tema transportului rutier de călători, pusă sub semnul întrebării de FORT
08/10/2018

USR: România e mai matură decât conducătorii ei. Coaliția Dragnea – Tăriceanu este ruptă de realitate și trebuie să plece

Cetățenii României au confirmat ceea ce Uniunea Salvați România a spus de la bun început, că suntem chemați la un referendum inutil care nu schimbă nici situația juridică a familiei sau a căsătoriei și nici viața de zi cu zi a românilor. Românii au înțeles că adevăratul pericol vine de la incompetența și hoția coaliției PSD-ALDE și că referendumul nu rezolvă problemele sociale grave cu care se confruntă ei și familiile lor.

Prezența scăzută, de natură să ducă la invalidarea referendumului, este în primul rând un vot de neîncredere în Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu care au crezut că îi pot manipula pe români prin frică și minciună și că se pot relegitima ca putere. USR are convingerea că românii nu au dorit ca votul lor să fie folosit de PSD și ALDE ca argument pentru atacurile împotriva justiției și pentru îndepărtarea României de Uniunea Europeană.

”USR crede că România este astăzi mai matură decât conducătorii ei. Românii au dovedit astăzi mai multă înțelepciune decât conducătorii lor care se dovedesc rupți de adevăratele probleme ale țării. Mai multă inteligență pentru că nu au căzut în capcana întinsă de Liviu Dragnea și de propaganda bazată pe frică și ură. Și nu în ultimul rând sunt mai atașați valorilor europene liberale”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

USR consideră că PSD-ALDE trebuie să plece de la putere după acest vot de blam. Cerem demisia Guvernului Dragnea-Dăncilă care dovedește că a pierdut contactul cu realitatea, în condițiile în care prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a afirmat că acest referendum rezolvă o problemă importantă cum este familia, fapt infirmat de cetățeni. Guvernul este responsabil pentru cheltuirea a 40 de milioane de euro pentru organizarea acestui referendum inutil, bani care putea fi utilizați cu folos, în beneficiul românilor.

USR salută și faptul că referendumul s-a desfășurat corect, fără nereguli majore, situație la care a contribuit prin semnalele de alarmă pe care le-a tras înainte de vot și prin monitorizarea atentă și competentă a organizării și desfășurării procesului de vot. Într-un timp foarte scurt, USR a mobilizat 12.000 de delegați și a dovedit că este un partid cu o capacitate organizatorică foarte bună și cu profesioniști care au gestionat în mod eficient toate sesizările și au monitorizat prezența.

”Mulțumim tuturor delegaților USR, membri și nemembri, pentru modul profesionist în care și-au făcut datoria de a asigura legalitatea votului. Pentru că am fost cu ochii pe ei tot timpul, pentru că am sesizat cea mai mică neregulă, li s-a făcut frică să folosească metodele tradiționale de fraudare a votului. Asta dovedește încă odată că participarea cetățenilor, monitorizarea autorităților de către aceștia, reprezintă o condiție pentru buna funcționare a democrației”, a adăugat Dan Barna.

“Acest referendum s-a dovedit a fi unul despre o temă falsă, fără interes pentru societatea românească în ansamblu. Cetățenii au refuzat să legitimeze încercarea unor actori politici de a-i speria și exploata pentru propriile interese. Singurii consecvenți și care au tratat cu seriozitate acest referendum, cu o prezență activă în secții, am fost noi, cei de la USR, singurul partid care face opoziție reală! Mulțumesc celor 416 delegați ai USR Vâlcea, care au asigurat corectitudinea procesului electoral în secțiile de votare din întreg județul și care ne-au transmis în timp real situația din teren. Democrația este apărată de oamenii de bună credință, care au ales să se implice activ în organizarea acestui referendum și pe care-i dorim alături și la următoarele alegeri. În ceea ce privește procentul scăzut din Vâlcea, putem afirma că pe vâlceni îi interesează cu totul alte probleme, cu adevărat importante pentru județ, care, din păcate, nu sunt rezolvate de actuala conducere de la nivel local și județean — Consiliu Local, Consiliu Județean, deputați și senatori de Vâlcea. Absența masivă a cetățenilor de la vot este un vot de blam clar la adresa actualei clase politice, inclusiv de la nivelul județului Vâlcea”, a declarat Andrei Gheorghiu, președintele USR Vâlcea.

USR își exprimă speranța că propaganda mincinoasă și bazată pe ură nu a lăsat urme în societate și că toți cetățenii, indiferent dacă au votat sau nu la acest referendum și indiferent de credințele lor, se vor regăsi în lupta pentru o societatea prosperă, dreaptă și europeană, uniți, așa cum merită România, de Centenar.

Andrei Gheorghiu
Președinte