AJFP Vâlcea informează: ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat

Acțiune de promovare a profesiei de polițist, susținută de IPJ Vâlcea
10/10/2018
Lucrări de consolidare pe intrarea Cetăţuia, inaugurate de primarul Mircia Gutău împreună cu viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu
11/10/2018

Agenția Națională de Administrare Fiscală a actualizat, pe site-ul instituției, “Ghidul cu privire la înregistrarea informaţiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum şi la emiterea Certificatului de atribuire a numărului unic de identificare – în etapa preoperaționalizare Registru”.

Acest ghid este publicat pe site-ul Agenției la secțiunile:

a) Asistențã contribuabili, rubrica “Ghiduri curente”
b) Servicii on-line, rubrica “Aparate electronice de marcat fiscale”

Ghidul a fost completat prin introducerea unui subcapitol unde se regăseşte exemplificată modalitatea de accesare a serviciului Spaţiul Privat Virtual pentru
transmiterea Formularului C801, din cadrul secţiunii Depunere Declaraţii.

De asemenea, au fost introduse clarificări privind fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum şi precizări referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

Reamintim că documentele necesare solicitării și atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

Dacă se utilizează această facilitate oferită de ANAF, în colaborare cu Centrul Național pentru Informații Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obține certificatul în cel mult trei minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.