Acțiune de informare desfășurată de polițiștii vâlceni în tabere școlare

Peste 200 de taximetriști “pirați” depistați la nivel național – 4 în județul Vâlcea
05/08/2019
Taximetrist pirat depistat de polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea – autoturism tras pe dreapta pentru 6 luni
06/08/2019

Săptămâna trecută polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea în colaborare cu reprezentanții ISU Valcea, DSVSA, ANPC Vâlcea,  au acționat în zona taberelor școlare și a unitaților de cazare care prestează servicii pentru grupurile organizate de copii.

Pentru atingerea obiectivului general pe linia prevenirii, acela de a realiza informarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru prevenirea  faptelor antisociale, s-a acţionat pe mai multe paliere:

  • verificarea  modului de pază și protecție la unitațile de cazare, a condițiilor igienico-sanitare;
  • creşterea vizibilității și prezența activă a polițiștilor în zonele aglomerate;
  • desfăşurarea de controale pe linia I.G.S.U, D.S.V.S.A şi C.J.P.C;
  • întâlniri cu grupuri ţintă în vederea pregătirii antiinfracţionale şi    antivictimale;

În acest sens, prin intermediul planului de măsuri, populaţia judeţului Vâlcea sau cea din tranzit a primit în mod direct  (prin intermediul materialelor tipizate, a întâlnirilor în comunitate) informaţii referitoare la măsurile de autoprotecţie ce şi le pot lua pentru a nu deveni victime, dar şi referitoare la riscurile la care se expun în cazul comiterii unor infracţiuni.

La data de 2 august 2019 au fost desfașurate activități de informare la Centrul de Agrement Cozia unde a fost informat administratorul taberei cu privire la supravegherea copiilor, la prevenirea consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, urmând a fi organizată o sesiune de informare cu elevii aflați în tabară.

În aceeași zi la Centrul de Agrement Brădișor au fost purtate discuții, cu 80 de copii și 8 instructori, cu privire la consecintele consumului de alcool, de tutun ,droguri, despre traficul de minori și disparițiile acestora. De asemenea li s-au prezentat riscurile la care se expun în momentul în care sunt abordați pe rețelele sociale de necunoscuți și intră în conversație cu aceștia. Copiii au fost sfătuiți să nu părăsescă tabăra și să nu intre în anturaje dubioase, care manifestă un comportament deviant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.