Ajutoare de urgență pentru familii și persoane defavorizate din județul Vâlcea

AJFP Vâlcea aduce precizări cu privire la NOUA DECLARAȚIE UNICĂ - formularul 212
AJFP Vâlcea informează: Extinderea serviciilor oferite prin „Spaţiul Privat Virtual”
04/11/2019
Acțiune de prevenire organizată de polițiști la Drăgoești
04/11/2019

În urma ședinței de guvern de luni, 4 noiembrie 2019, au fost aprobate o serie de măsuri ce vizează anumite categorii defavorizate. Un număr de 299 de familii și persoane singure aflate în situaţii critice vor primi ajutoare de urgență în valoare de 1.073.250 lei. Decizia a fost luată de Guvern în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Astfel, Hotărârea aprobată stabilește că 179.500 lei ajung la 34 familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Botoșani, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată și care se confruntă cu diverse probleme socio-materiale și de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate,fiind în imposibilitatea, ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

Restul de 893.750 lei vor fi acordați altor 265 familii și persoane singure din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București, care au probleme grave de sănătate sau se află în situații deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.