Teatrul Anton Pann prezent la Festivalul Kids, Timișoara 2019

Anunț - Elaborare Studiu de Fezabilitate la Obiectivul Pod pe DN7 km 239 + 376
Primăria Râmnicu Vâlcea aduce precizări cu privire la editarea materialele informative aferente alegerilor prezidenţiale
06/11/2019
Primarul Mircia Gutău a semnat Acordul de înfrăţire cu oraşul Dura din Palestina
11/11/2019

”Toate lucrurile minunate”, ”Prințesa și bobul de mazăre” și ”Firul de aur”

Întorși de curând de la două festivaluri de teatru care au avut loc la Buzău și Pitești, actorii Teatrului Anton Pann se pregătesc din nou pentru a participa, în zilele de 9 și 10 noiembrie, la Festivalul Kids 21, important eveniment care este cuprins în cadrul proiectului cultural ”Timișoara 21”. Ei vor prezenta în cadrul acestui proiect trei spectacole, dintre care două pentru copii: ”Toate lucrurile minunate”, ”Prințesa și bobul de mazăre” și ”Firul de aur”.

Spectacolul Toate lucrurile minunate”, piesa dramaturgului englez Duncan Macmillan, prezent pe scena festivalului timișorean i-a adus până acum, protagonistului acestui spectacol, actorului Tavi Costin, numeroase premii la festivalurile la care a participat. Chiar dacă este un one man show în care se vorbește despre depresie și despre cât de lung este drumul până la cei pe care îi iubim, Tavi face în așa fel încât pe parcursul celor 70 de minute să țină publicul în mână, cum s-ar spune, sporindu-le atenția cu fiecare replică. Din nou avem convingerea că spectacolul care s-a bucurat de succes, de fiecare dată când a fost prezentat, se va bucura și va fi aplaudat și de spectatorii din Timișoara.

Cel de al doilea spectacol ”Firul de aur” realizat de tânara regizoare Diana Ligi, spectacol care a deschis actuala stagiune a Teatrului Anton Pann, a participat până-n prezent la două festivaluri: la Festivalului Național Teatru ”Versus- Showcase Centenar” Rm Vâlcea și Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio și de Forme Noi, Pitești 2019, urmând să fie prezentat și la Timisoara.  Povestea fetei de morar care pleacă împreună cu tatăl ei în căutarea unei vieți mai bune impresionează. Un alt spectacol de păpuși al Teatrului Anton Pann care s-a bucurat de succes,  a cărui premieră a avut loc la prima ediție a Festivalului Național Teatru ”Versus- Showcase Centenar” Rm Vâlcea și care va participa și la Festivalul de la Timișora este ”Prințesa și bobul de mazăre”. Acest spectacol realizat atât de frumos de Mateea Marin pune în valoare echipa de actori păpușari a Teatrului Anton Pann. Povestea prințului care dorea să se însoare cu o persoană nobilă, foarte greu de găsit, este rezolvată de către mama sa printr-un mic artificiu. Cea care va descoperi bobul de mazăre în patul în care va dormi, aceea va fi aleasa. O poveste frumoasă cu mult umor. Acestea sunt cele trei spectacole prezentate în zilele de 9 și 10 noiembrie, la Festivalul Kids 21, important eveniment care este cuprins în cadrul proiectului cultural ”Timișoara 21”.

În timp ce ei vor prezenta la Timișoara aceste spectacole, pe scena Teatrului Anton Pann pe data de 9 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann va avea loc un spectacol, cu intrare liberă.- Baby/Blues. Spectacolul Baby/Blues a fost creat după povești reale, în urma unui proiect mai amplu în cadrul căruia 200 de femei din mediul rural au participat gratuit la ședințe de psihoterapie. „BabyBlues” producția Asociației Cultură’n Șură arată ce înseamnă a fi mamă în societatea de azi.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.