Clusterul Dual Use

Percheziții în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Craiova, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri
Percheziții în Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești și Muereasca
15/11/2019
Învățare și testare online DIGITALIADA
15/11/2019

Marți, 12 noiembrie 2019 a avut loc o nouă întâlnire de lucru a clusterului Dual Use. În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de organizarea clusterului și de primirea de noi membrii. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost ales ca Președinte interimar domnul Ștefan Dănilă, vicepreședinte TID Group Romania.

Clusterul Dual Use vizează promovarea soluțiilor și tehnologiilor cu utilizarea duală oferită de mediul de afaceri pe plan intern și internațional fiind o rețea deschisă  partenerilor autohtoni și de peste hotare care aderă la viziunea clusterului, de a deveni un centru de excelență în domeniul acestor tehnologii. Dual Use Cluster are ca scop consolidarea și dezvoltarea industriilor cu tehnologii de utilizare duală, civilă și militară.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate aspecte privind comerțul internațional cu produse duale și posibilitatea de finanțare prin fonduri europene de apărare.

Clusterul Dual Use se va integra în ecosistemul inovativ local fiind îmbucurător faptul că din acesta fac parte și alte structuri de cluster sau asociații din domenii diverse precum cyber security,  manufacturier engineering , industrii creative etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.