Înscrieri pentru voluntariat la ISU Vâlcea

„Poveste din Bucureștiul de odinioară” la Filarmonica Ion Dumitrescu
18/11/2019
Pesceana: După ce a dărâmat un gard, a distrus o anexă și a rupt câțiva salcâmi, a fugit de la locul accidentului
18/11/2019

foto: Vocea Olteniei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din România.

Demersul are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Proiectul, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula în perioada 19 noiembrie – 05 decembrie 2019, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi  încheierea contractelor de voluntariat.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori  sunt următoarele:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală “apt efort fizic” sau “apt pentru muncă” şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. 

În perioada 19 noiembrie – 2 decembrie 2019, în intervalul orar 09.00 – 15.00, se primesc solicitările la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, situat pe str. Decebal nr. 7 din municipiul Râmnicu Vâlcea. În zilele de miercuri, în perioada menționată mai sus, programul de înscriere este în intervalul orar 09.00-18.00.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea www.isuvl.ro.

1 Comment

  1. Mihai Popescu says:

    Am 71 de ani in perfecta conditie fizica si de sanatate. Am o camioneta americana Doge 2500 4×4 , 4 usi , 6 locuri . 3.5 t , care poate trage 10 t. Pot sa ajut, pe cheltuiala mea. Inclusiv scule necesare constructii , acces localitati dificile , transport personal si marfa pt.unde este nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.