”Această Sonia” – povestea unei violoniste pe 1 Decembrie la Teatrul Anton Pann

Parlamentul European alege Comisia Europeană 2019-2024
27/11/2019
ROMÂNIA pe harta mondială a turismului
27/11/2019

Un regizor în vogă, Lia Bugnar, o actriță de top, Letiția Vlădescu și un spectacol de zile mari, un spectacol care a fost selecționat și prezentat pe scena Festivalului Național de Teatru, București 2019, este propunerea Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea pentru ziua de 1 decembrie. Chiar dacă oferta de activități culturale pentru 1 decembrie, Ziua Națională a României, este foarte bogată, cei de la Teatrul Anton Pann spun că acest spectacol de mare clasă merită atenția tuturor iubitorilor de teatru. Spectacolul „Această Sonia”, pe textul și în regia Liei Bugnar, ne spune povestea de viață a unei violoniste de talie internațională căreia destinul i-a rezervat cu totul un alt traseu decât cel pentru care se pregătise.

Este povestea unei tinere în culmea succesului ca violonistă de top. Un incident aparent total nelalocul lui, extrem de enervant, din timpul unui concert la Ateneu, este declanșatorul unei serii de evenimente complet neașteptate, care îi vor schimba nu doar viața și întreaga lume interioară și exterioară a Soniei, dar și viețile unor oameni mai mult sau mai puțin apropiați ei. Letiția Vlădescu este actrița care dă viață acestei povești atât de palpitante și emoționante în același timp.

“Această Sonia” este povestea unui moment de criză din viața unui om, încadrat de clipa de dinainte și de clipa de după și surprinde felul în care ne redimensionam viața atunci când destinul are alta agendă pentru noi decât cea pe care o alcătuiserăm cu nejustificată încredere. Am putea spune că fiind povestea unei violoniste spectacolul s-ar adresa în special melomanilor, dar nu, “Această Sonia” este povestea de viață a tuturor, celor care am gustat din succes și viața la un moment dat ia o altă întorsătură.

Așadar, pe 1 decembrie de la ora 19.00 trecem în program și acest spectacol -“Această Sonia” pe textul și în regia Liei Bugnar.

Dar, ca de obicei, cei de la „Anton Pann” aduc în atenția părinților și matineul de sâmbătă la care sunteți invitați să participați cu cei mici. Pentru această sâmbătă, de 30 noiembrie, de la ora 11.30, la sediul teatrului va avea loc reprezentația spectacolului ”Aventurile pinguinului călător”, dramatizare Valentin Ligi, muzica originală Andrei Ciuleac. În acest spectacol o să vedeți aventurile unui pinguin micuţ ce pleacă în căutarea familiei lui şi care pe parcursul călătoriei sale este pus în diverse situaţii. Trimiterea lui chiar pe Lună şi întâlnirea cu diverse personaje va culmina cu un sfârşit la care cei mai micii spectatori chiar nu se vor aștepta. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii păpuşari: Viorica Stamate, Marina Muntean, Mioara Dospina, Felicia Ştefan, Marinela Tătaru, și Cristian Bulagea. Regia tehnică: Dorel Perpelea.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.