Râmnicu Vâlcea: Sute de noi copaci pe domeniul public – Pieţe Prest SA a început plantările de primăvară

ISU Vâlcea: alege să fii voluntar!
02/03/2020
Accident rutier grav la Budești – patru persoane au ajuns la spital
03/03/2020

Aproape 50 de arbori de magnolie au început să fie plantaţi de către Pieţe Prest în mai multe zone din Râmnicu Vâlcea de la finele săptămânii trecute, în cadrul campaniei de primăvară.

Măsura este parte dintr-un program mai amplu care vizează, la jumătatea acestei luni, sădirea a peste 200 de copaci (tei, castani, arţari etc.), într-o acţiune în care vor fi implicaţi şi mai multe zeci de voluntari.

În ultima perioadă, Pieţe Prest a derulat o acţiune de toaletare a arborilor, inclusiv, acolo unde s-a impus, efectuarea unor tăieri de regenerare (aşa cum sunt definite în studiile de specialitate), menite să formeze o coroană mai stabilă şi compactă, care, în condiţii meteorologice extreme, tot mai frecvente în ultima perioadă, să nu conducă la distrugeri provocate de ruperea unor crengi sau dezrădăcinarea unor copaci.

Astfel de tăieri de regenerare, care se fac în perioada de repaus vegetativ la fiecare 5-7 ani, au fost realizate şi în anii trecuţi în municipiu, arborii vizaţi având în prezent un debut ferm al viitoarelor coroane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.