COVID-19: Un bărbat a ajuns la Spitalul Orăşenesc Horezu și a ascuns că a revenit din Norvegia – acum are dosar penal

Râmnicu Vâlcea: Casieriile Direcţiei Economico-Financiare din strada Carol I nu mai au program prelungit miercurea
24/03/2020
Măsuri de protecție suplimentară la PROFI
24/03/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 martie 2021

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu s-a înregistrat, la data de 24 martie 2020, un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii, faptă prev. de art. 3521 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei orașului Horezu.

În fapt, în cauză s-a reţinut că în seara de 23 martie 2020, G.F. s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Horezu, unde a completat Chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 la pacienţii care se prezintă la UPU/CPU/Camera de gardă, ascunzând faptul că revenise în data de 13 martie 2020 din Norvegia, ţară aflată pe lista statelor cu risc de infectare, motiv pentru care i se pusese în vedere de către reprezentanţii autorităţilor locale să rămână autoizolat la domiciliu.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei orașului Horezu sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.