Oltenia Brunch la Buleta

Constantin Rădulescu: Continuăm dotarea spitalului județean de urgență cu aparatură medicală
23/07/2020
Campania România Reciclează a început în forță
23/07/2020

imagine - ARHIVĂ

Seria brunch-urilor de la sud de Carpați revine cu al doilea eveniment al sezonului și primul eveniment din Oltenia, sâmbătă, 25 iulie 2020, în Buleta, județul Vâlcea. Continuăm să explorăm bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni, prin acest tip de eveniment ce oferă spre degustare participanților o mulțime de feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală.

Din meniul de la Oltenia Brunch la Buleta nu vor lipsi legumele pentru care sătenii sunt renumiți: vinete, dovlecei, roșii, ardei, fasole. Le transformăm în salată de vinete, ardei copți, chiftele de dovlecei, legume scăzute la ceaun și le asortăm cu carne afumată și pastă de jumeri. Alături se vor găsi slănină afumată, drob de legume, rondele de brânză cu mărar, plăcintă sărată, cornulețe cu osânză, plăcintă cu mere, chec.

Ne vom bucura de o tocană de legume gătită la ceaun de către Andrei Luminea de la Restaurant Pasaj Sibiu. Andrei s-a născut la Vâlcea și a crescut pe dealurile de la Buleta și Govora sat și este familiar cu rețetele bunicii. Conform ghidului Gault-Millau și revistei Business Review, el face parte din chefii “noii bucătării românești” care transformă mâncarea dintr-o nevoie funcțională într-o experiență pentru toate simțurile.

Locurile la eveniment sunt limitate pentru a putea respecta regulile de distanțare, evenimentul desfășurându-se în spațiu deschis. Înscrierile la acest eveniment din sudul Olteniei sunt deschise pe pagina www.eat-local.ro .

Oaspeții sunt așteptați începând cu ora 10:00, urmând ca bufetul să fie deschis la ora 10:30 pentru crearea pachetului de picnic. La ora 11:00 pornim într-o drumeție prin pădure. Ne vom bucura de un picnic la înălțime cu mâncare bună, iar cei mici se vor putea juca în voie.

Despre  Oltenia și Muntenia Brunch

Proiectul Oltenia si Muntenia Brunch își propune organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală.

În perioada dintre 1 iulie – 7 noiembrie vom organiza 9 evenimente în 5 județe din sudul țării, implicând comunitatea locala și micii producători locali pentru a identifica și pune în valoarea gusturile și produsele locale, rețetele vechi, transmise în familie, dar și obiceiurile și atracțiile turistice din zonă.”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentanta Gate to Romania. “Mai mult ca niciodată, vreau ca aceste brunch-uri să fie pentru oaspeții noștri o gură de aer proaspăt și un moment de reconectare cu oameni dragi, cu natura și cu țara în care s-au născut“, a adăugat Gabriela Solomon.

Despre conceptul de brunch

Brunch-ul este un termen anglo-saxon ce definește un mic dejun târziu, luat în jur de ora 11.00, care se transformă în prânz. Pe aceeași masă, se găsește un bufet de diverse preparate reci și calde. Aceasta e definiția termenului, pe care Asociația My Transylvania au luat-o, a combinat-o cu practicile săsești de într-ajutorare din vecinătați și a transformat-o într-un produs turistic, în urmă cu circa 12 ani.

Astfel, “brunch” înseamnă câteva ore în aer liber, într-un sat neturistic în care partea de gastronomie e un pretext pentru a face cunoștinta cu zona și cu ce are ea de oferit în termeni de cultură, petrecere a timpului liber, produse.

Proiectul “Oltenia si Muntenia Brunch” este derulat de Gate to Romania, partenerul regional al Asociației My Transylvania. Fiecare eveniment este organizat împreună cu comunitatea locală.

Evenimentul face parte din proiectul “Gusturi redescoperite – peisajul gastronomic din Oltenia și Muntenia”, co-finanțat de AFCN. Acest comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul acestei publicații sau de modul în care rezultatele ei și ale proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

HOW TO CREATE A CARTOON CHARACTER WITH PHOTOMANIPULATION & RETOUCHING
TRANSFORMING PHOTOS OF REAL PEOPLE INTO CARICATURES
Photomanipulation + Retouching + Color Grading Tutorial

Iata cum poti sa transformi fotografiile in caricaturi. Click pe imagine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.