ISJ Vâlcea monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

Râmnicu Vâlcea: Femeie bănuită de furt, reținută de polițiști
24/09/2020
CJ Vâlcea accesează un nou proiect cu fonduri europene, pentru protecția socială
24/09/2020
ISJ Vâlcea informează: Scenarii de funcționare actualizate pentru unitățile de învățământ preuniversitar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astăzi, 24 septembrie 2020, în conformitate cu datele transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea se înregistrează următoarea situație:

  • 243 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
  • 148 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • 11 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Tot în cadrul sedinţei extraordinare a CJSU Vâlcea din 23.09.2020 a fost aprobată şi suspendarea activităţii didactice, în perioada 25-29 septembrie 2020, în unitățile școlare din județ în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, potrivit Hotărârii nr. 46/22.09.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr.5617/23.09.2020. Activitățile didactice în aceste unități de învățământ se vor desfășura în aceste trei zile în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.