Alegeri locale în județul Vâlcea: sancțiuni aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale

Un moldovean și un bucureștean au făcut echipă și au venit la furat în Horezu
27/09/2020
Primăria Bujoreni: ANUNŢ privind colectarea taxelor şi impozitelor locale
Alegeri locale 2020 – rezultate finale pentru Primăria Bujoreni
28/09/2020

imagine - ARHIVĂ

Duminică, 27 septembrie 2020, pe raza județului Vâlcea procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forţele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral.

Angajaţii M.A.I. asigură ordinea publică în judeţul Vâlcea, mai ales în zona celor 434 de secţii de votare, precum şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare.

Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incindente.

În comuna Grădiștea a fost sesizat faptul că, unui votant i-ar fi fost înmânate mai multe buletine pentru votarea primarului. În temeiul sesizării la fața locului s-a deplasat echipa operativă și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fraudă la vot.

De asemenea, în urma evenimentelor sesizate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 1.700 de lei, acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, efectuarea unei fotografii a unui buletin de vot în incinta secției de votare, comercializarea de băuturi alcoolice în apropierea secției de votare și pătrunderea în cabina de vot împreună cu o altă persoană, fără a avea acordul comisiei.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Polițiștii vâlceni au fost sesizați prin apelul unic de urgență la 112 cu privire la faptul că, la o secție de vot de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, membrii comisiei verifică buletinele de vot ale votanților, înaintea introducerii acestora în urne.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar din verificări s-a stabilit că un membru al secție de votare, pentru alegătorii care nu știau să citească le citea titlul buletinului, după care îi îndruma pe votanți să-l introducă în urma corespunzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.