Prefectul Sebastian Fârtat dezminte informațiile false cu privire la carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România: Confuzie în acordarea de bilete gratuite pentru transportul feroviar
04/10/2020
Restricții de circulație rutieră la Călimănești și Câineni
Restricții de circulație rutieră pe raza localităţilor Horezu, Govora, Călimăneşti, Milcoiu, Tuțulești și Câineni
05/10/2020
Elaborare Studiu de Fezabilitate la Obiectivul Pod pe DN7 km 239 + 376

Ca urmare a propagării în mediul online a unor informații potrivit cărora șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea până pe 15 octombrie 2020, facem precizarea că acestea sunt informații false.

Prefectul Sebastian Fârtat a discutat în această după-amiază cu domnul dr. Raed Arafat, care a afirmat categoric că nici nu s-a pus în discuție luarea unor astfel de măsuri pentru Vâlcea, singurele restricții aplicate în județ în prezent fiind cele dispuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea prin Hotărârea nr. 25 și care vizează 19 localități în care rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul carantinarea-2 la 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

Aceste restricții dispuse prin Hotărârea nr. 25 a CJSU Vâlcea prevăd reducerea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor la 1/3 din capacitatea autorizată, precum și suspendarea activității operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, sunt suspendate spectacolele, concertele și evenimentele culturale, precum și evenimentele private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduielile bisericești (pomeni și parastase) în localurile publice situate în spații închise. Totodată este interzisă organizarea de evenimente publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri, piețe volante, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise fiind valabilă doar dacă sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie.

Restricțiile sunt valabile până pe 14 octombrie inclusiv, însă nu afectează celelalte localități din județ și nici nu presupun închiderea sau carantinarea celor 19 localității pentru care au fost dispuse aceste măsuri.

Facem apel pe această cale la cetățenii județului să nu dea atenție și să nu  distribuie aceste informații false vehiculate în mediul online și să se informeze doar din surse autorizate și verificate.

Instituția Prefectului - Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.