Peste 5200 de râmniceni au trecut pragul Centrului medical de Permanenţă din Ostroveni

2000 de calculatoare dontate de Ateliere Fără Frontiere pentru educație echitabilă
16/10/2020
FC Petrolul Ploieşti și Alexandrion Group – 7 ani de parteneriat!
17/10/2020

Pe 1 octombrie 2019 îşi începea activitatea Centrul Medical de Permanenţă din Ostroveni, rezultat al unei iniţiative comune a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea şi a Consiliului Judeţean Vâlcea. Gândit să ofere asistenţă medicală locuitorilor din cel mai mare cartier al oraşului – dar nu numai lor – şi, în acelaşi timp, să degreveze Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de aşa-numitele ”urgenţe de cod verde”, Centrul a fost deschis neîntrerupt de atunci după un program nocturn în zilele lucrătoare între orele 20.00 – 08.00 şi în week-end-uri de vinerea seara, de la ora 20.00, până lunea dimineaţa, la ora 08.00, inclusiv în timpul sărbătorilor legale.

În acest prim an de funcţionare, Centrul de Permanenţă a oferit servicii medicale şi indicaţii de specialitate pentru 5209 persoane, 3118 dintre aceştia fiind înregistraţi în zilele nelucrătoare; în 120 de cazuri s-a acordat asistenţă medicală unor bebeluşi cu vârsta de până la un an.

Drept urmare, medicii de familie ai Centrului au aplicat aproape 3000 de tratamente şi pansamente, au trimis în ambulator 216 persoane şi au considerat necesar să solicite ambulanţa în 28 de cazuri.

În prezent, Centrul de Permanenţă ce funcţionează la parterul fostului cămin al Liceului Ferdinand I este deservit de nouă medici de familie – dr. Bădescu Codruţa, dr. Berbece Claudia-Elena, dr. Corheci Alina-Iuliana, dr. Neguţ Marius-Adrian, dr. Obogeanu Alin – coordonator Centru, dr. Pătularu Claudia-Lovinia, dr. Smărăndoiu Doina Mihaela, dr. Tuţă Cristiana şi dr. Uscatu Simona – care vor sta, în continuare, la dispoziţia locuitorilor Râmnicului ce se confruntă cu probleme de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.