Vâlcean sancţionat de jandarmi cu amenzi în valoare de 2500 lei

Registratura generală a Primăriei Râmnicu Vâlcea s-a mutat în sediul din strada General Magheru
20/10/2020
InterSTEM – un nou proiect european Erasmus+
20/10/2020

Luni, 19 octombrie 2020, un vâlcean în vârstă de 57 ani a fost sancţionat de jandarmi cu o amenzi în valoare de 2500 lei

O patrulă de jandarmerie aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Piaţa Centrală din Râmnicu Vâlcea, a observat în jurul orelor 13.00, un bărbat care se plimba fără a purta de masca de protecţie.

În momentul în care jandarmii s-au îndreptat către bărbat pentru a-l intercepta în vederea legitimării, acesta a început să le adreseze cuvinte jignitoare fără a se opri din mers. Deşi a fost somat în repetate rânduri de către jandarmi să se oprească, bărbatul a devenit foarte agitat, continuând să aibă o atitudine agresivă şi să adreseze injurii la adresa jandarmilor.

Ca urmare a comportamentului agresiv al bărbatului şi pentru a preveni crearea unei situaţii mai grave, jandarmii au procedat la încătuşarea acestuia şi l-au condus la sediul I.P.J. Vâlcea pentru legitimare şi sancţionare.

Pentru refuz de legitimare, adresarea inujuriilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, bărbatul a primit sancţiuni în valoare de 2000 lei conform Legii 61/1991 la care s-a adăugat încă o sancţiune de 500 lei pentru refuzul purtării măştii de protecţie conform Legii 55/2020.

Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară impuse de contextul actual şi să adopte un comportament civilizat în momentul în care interacţionează cu patrulele de jandarmerie pentru evitarea situaţiilor de acest gen.

Nu se dorește sancționarea cetățenilor, toți trebuie să conștientizeze faptul că, sănătatea și viata lor, precum şi a persoanelor din jurul lor, sunt cele mai importante, însă jandarmii nu vor tolera nicio abatere a legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.