Destinații în care mergi cu un anumit scop sau cu mai multe

COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 decembrie 2020
10/12/2020
Şedinţe de comisii cu cărţile pe faţă: SCM Râmnicu Vâlcea pune la dispoziţia consilierilor locali informaţiile legate de activitatea din ultimii ani
Şedinţe de comisii cu cărţile pe faţă: SCM Râmnicu Vâlcea pune la dispoziţia consilierilor locali informaţiile legate de activitatea din ultimii ani
11/12/2020
Destinatii in care mergi cu un anumit scop sau cu mai multe

Când alegi un loc pe care să îl vizitezi, poți lua în considerare diverse aspecte, precum bugetul pe care îl ai la dispoziție, niște cadre superbe pe care le-ai văzut într-un film, iar în acest secol dominat de rețelele de socializare, mai poate fi vorba și de ce anume ai văzut că dă bine în poze. Dacă totuși nu ești genul de persoană care se lasă ușor influențată de motive oarecum superficiale, vei alege o destinație cu un scop precis și deși vei porni la drum avându-l setat în minte, te poți aștepta să descoperi multe alte motive pentru care îți vei dori să revii.

În Nepal ai merge pentru încântătorii Himalaya, dar și pentru dezvoltarea personală prin yoga. Tot mai multe persoane au descoperit că yoga oferă relaxare și prosperitate pentru fiecare dintre cele trei părți ale vieții umane – corp, minte și suflet – și de aceea sunt dispuse să meargă până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii pentru a găsi cea mai bună calitate. Nepalul este plin de experiențe care includ yoga. Totodată, când te aventurezi în drumeții prin Manang și Mustang la poalele Annapurna sau conduci timp 15 ore transversal peste orașele izolate pentru a vedea superbul lac Rara, ar trebui să te pregătești atât fizic, cât și emoțional.

Dacă ai vizitat deja Las Vegas și încă simți că nu ai văzut tot ce era de văzut acolo, atunci ar trebui să încerci să afli mai multe despre Las Vegas al Asiei. Cunoscut sub numele de Macao, acest teritoriu de pe coasta de est a Chinei te face să te simți ca în două locuri în același timp, datorită numeroaselor detalii importante ale patrimoniului european, care este încă prezent. Principalul motiv pentru care unii oameni merg în acest ținut unde portugheza și chineza sunt mixate, este pentru că aceasta e destinația perfectă unde poți experimenta fiorii jocurilor de cazino și unde luminile și sunetele te copleșesc în timpul nopții ca și cum ar fi zi. Începând din 2006, Macao este într-adevăr cel mai mare centru din lume în ceea ce privește activitatea specifică unui cazino, dar având în vedere faptul că în ultimii zece ani cele mai multe jocuri de cazino pot fi găsite online, interesul în această privință s-ar fi putut estompa într-o anumită măsură, alte motive importante de vizită venind în centrul atenției. Pentru iubitorii de plajă, există plaja Hac Sa, renumită pentru nisipul său, care în trecut era negru, dar în timp, din cauza eroziunii, acesta a fost înlocuit cu nisip gălbui.

Dacă te-ai gândit deja să îți cumperi bilet de plecare către Brazilia, s-ar putea să fii încă în dubii cu privire la principalul motiv pentru care o vizitezi. Poate fi vorba de plaje, de mâncare, de atmosfera de bossa nova sau cea de carnaval, ori de paradisul fructelor. Brazilia este și casa uimitoarei păduri amazoniene, mândrindu-se cu cu cea mai mare biodiversitate a speciilor de plante din lume. Iubitor de fotbal fiind, nu ai cum să nu alegi țara cu cea mai întinsă suprafață din America de Sud tocmai pentru că aici mingea este driblată în cel mai profesionist mod, iar golurile sunt floare la ureche chiar și pe nisip, la Copacabana.

Destinatii in care mergi

Sunt locuri în care mergi pentru că te încântă faptul că vei avea parte de experiențe culinare inedite, iar altele îți oferă ocazia să iei la pachet bucățele din bunătățile pe care le oferă. Nu alegi Elveția doar pentru cele peste 400 de sortimente de brânzeturi, dintre care unele din ele au statutul de „protejate” și neproduse nicăieri altundeva în lume sau doar pentru aurul lor închis la culoare, ciocolata, dar poate dacă acestea nu existau, ai fi făcut un ocol către alte țări renumite pentru peisajele naturale deosebite, pentru lacuri, cascade și alte imagini care merită să apară pe vederi. Elveția nu duce lipsă nici de festivaluri magnifice. Un astfel de eveniment este Festivalul Baloanelor cu Aer Cald, care ține nouă zile și este organizat în fiecare ianuarie de către municipiul Château-d’Oex din Alpii Vaudois. Dacă nu te încântă Turcia, dar te atrage totuși Capadoccia, datorită tradiției baloanelor cu aer cald, știi că le poți găsi în Elveția, de unde te întorci și cu suveniruri delicioase.

Deoarece turismul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, astăzi ne este foarte ușor să asociem un cuvânt sau un motiv unui oraș, unei țări sau unui continent întreg. Aproape tot ce există pe glob merită o vizită, dar pentru că avem o singură viață, suntem nevoiți să alegem măcar un motiv care să ne facă să pornim la drum cu entuziasm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.