AJFP Vâlcea informează: Registrul central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN, operațional din 11 ianuarie

Întreruperi în furnizarea energiei electrice în județul Vâlcea: săptămâna 11 - 17 ianuarie 2021
Distribuţie Oltenia: lucrări pentru prevenire și corectare avarii în Vâlcea – săptămâna 28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021
28/12/2020
În județul Vâlcea se reia activitatea restaurantelor și cafenelelor situate la interior
În județul Vâlcea se reia activitatea restaurantelor și cafenelelor situate la interior
28/12/2020
AJFP Vâlcea aduce precizări cu privire la NOUA DECLARAȚIE UNICĂ - formularul 212

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea

La solicitarea mediului de afaceri, Agenția Națională de Administare Fiscală a amânat operaționalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN  prevăzută inițial în data de 4 ianuarie 2021, pentru data de 11 ianuarie 2021.

Operaționalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN se realizează în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2020.

Reamintim entităților raportoare prevăzute la art. 61 din Legea nr. 207/2015, că, în termen de 10 zile de la operaționalizarea Registrului, au obligația de a transmite organului fiscal central toate informațiile prevăzute la art. VIII, alin. (1) din O.U.G. nr. 111/2020* privitoare la persoanele fizice, juridice sau alte entități fără personalitate juridică care au deschis conturi între data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență până la data raportării. 

*OUG 111/2020, art. VIII, alin (1)

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică au obligaţia de a transmite organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau a altor entităţi fără personalitate juridică care au deschise conturi la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi celelalte informaţii prevăzute la art. 61 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, privitoare la identitatea persoanelor şi la numărul IBAN“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.