COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 26 ianuarie 2021

La Râmnicu Vâlcea a fost lansat proiectul “Alinierea parcului ETA SA la cerințele dezvoltării durabile”
La Râmnicu Vâlcea a fost lansat proiectul “Alinierea parcului ETA SA la cerințele dezvoltării durabile”
26/01/2021
Digi Mobil a demarat campania Cel mai tare in portare
Digi Mobil a demarat campania „Cel mai tare în portare”
27/01/2021

Marți, 26 ianuarie 2021, situația epidemiologică, la nivelul județului Vâlcea, se prezenta astfel:

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.899 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 185 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 117 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 9 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 98 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.778  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 41.860  de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 29.649  de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 71.509 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 19 de decizii de izolare și 15 de decizii de carantină, în prezent, 379 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 259 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

De asemenea, informăm că Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția cetățenilor următoarele numere de telefon, care pot fi apelate pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminica 8:00 – 22:00;
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
 • 0250 747 720 cu  program de funcționare:  Luni – Joi  08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată in data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până în prezent 6.775 persoane (atât din etapa  I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a – persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu afecțiuni cronice și personal din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2) este de 7.380.

Astăzi, 26 ianuarie 2021,până la ora 15:00, au fost vaccinate 557 persoane  – 234 persoane cu doza nr. 1 și 323 persoane cu doza nr. 2.

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

 • Spitalul Orășenesc Horezu: 72 doze;
 • Centrul de vaccinare din Bălcești (sala de sport): 33 doze;
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (personal medical): 36 doze;
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea: 38 doze;
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea: 35 doze;
 • Spitalul Județean de Urgență Vâlcea: 151 doze;
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani (sala de sport): 40 doze;
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu varsta peste 65 ani / persoane cu afectiuni cronice): 41 doze;
 • Spitalul Municipal Drăgășani: 68 doze;
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu (sala de sport): 43 doze.

Precizăm că cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare fost demarată la nivelul județului Vâlcea începând cu data de 16.01.2021, momentan fiind operaționale 6 centre de vaccinare comunitare: două centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier și sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi) și un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”). De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

În ceea ce privește personalul care desfășoară activități în domenii-cheie, rugăm angajatorii să își creeze cont pe platforma indicată mai jos în vederea programării la vaccinare a angajaților care și-au exprimat dorința de a se vaccina cu vaccin anti COVID-19.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

sursa: Instituția Prefectului Județul - Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.