Copiii nu scapă de şcoala online! Iată cum trebuie să amenajezi spaţiul de lucru al celor mici!

ANUNȚ - SC Blazon SRL aduce la cunoștință publicului interesat
ANUNȚ – SC Blazon SRL aduce la cunoștință publicului interesat
29/03/2021
Elevii din Vâlcea pot accesa gratuit culegerea de probleme de matematică, utilă pentru admiterea la Politehnica Timișoara
Elevii din Vâlcea pot accesa gratuit culegerea de probleme de matematică, utilă pentru admiterea la Politehnica Timișoara
01/04/2021
Copiii nu scapa de scoala online Iata cum trebuie sa amenajezi spatiul de lucru celor mici led-zone

Foarte mulţi elevi şi studenţi îşi petrec ore bune în fața calculatoarelor pentru a participa la cursurile online, iar acest lucru nu este deloc benefic pentru organism. Studii recente arată că o persoană nu ar trebui să petreacă mai mult de două ore pe zi în faţa unui ecran fără pauză, deoarece pot apărea senzaţii de durere de cap, imposibilitatea ochilor de a mai focusa, ameţeala şi multe altele. Totuşi, ce poţi face pentru a-l ajuta pe copil să se concentreze şi să se simtă mai bine în timpul şcolii online?

Iată la ce trebuie să lucrezi pentru bunăstarea copilului tău!

  1. Amenajarea camerei

Camera celui mic trebuie să aibă o amenajare foarte simplă, aerisită, pentru a nu obosi şi mai tare retină ochiului. Tonurile neutre, precum maro, gri, alb sau nude, sunt cele mai bune în această situaţie, pentru că oferă o senzaţie de linişte şi confort, iar copilul îşi poate aduna gândurile cât mai bine. Întreabă-l dacă are o culoare preferată şi nu ezită să pui câteva ornamente în această nuanţă. În ceea ce priveşte mobilierul, ia în considerare faptul că spaţiile de depozitare sunt esenţiale şi gândeşte-te cum vor funcţiona pe măsură ce el va creşte.

  1. Zona de relaxare

Chiar dacă dispui de un spaţiu limitat, încearcă, pe cât posibil, să creezi o zonă de relaxare pentru cel mic, pentru că nu îţi doreşti să îşi asocieze propria cameră doar cu teme şi munca. Amplasează într-un colţ perne multicolore sau gonflabile, iar pentru că tuturor copiilor le place să aibă un spaţiu intim numai pentru ei, achiziţionează sau construieşte chiar tu un mic cort. Lasă acolo cărţile de colorat, de poveşti, acuarelele şi jucăriile lui preferate. De asemenea, nu uita să aeriseşti camera şi să îi propui celui mic să ia o pauză din faţa ecranului cel puţin odată la două-trei ore, pentru a evita oboseala oculară şi celelalte afecţiuni care pot apărea odată cu expunerea îndelungată la lumină albastră.

  1. Poziţionarea biroului

Cea mai bună poziţie în care poţi aşeza biroul este în faţa ferestrei sau în imediata ei apropiere. Dacă cel mic este dreptaci, asigură-te că lumina bate din stânga sau din faţă. Dacă este stângaci, poziţionează masa de lucru astfel încât aceasta să bată din partea dreaptă. În cazul în care configuraţia camerei nu îţi oferă posibilitatea de a pune biroul lângă o sursă de lumină naturală, poţi apela la gama variată de becuri led de pe site-ul Led-Zone.ro. Lumina albă şi puternică a acestora îl va ajuta pe copil să se concentreze şi să vadă cât mai bine. O cameră slab iluminată nu îl va motiva să îşi petreacă timpul în ea şi nu va fi deloc încântat să îşi facă temele sau să stea la calculator în timpul orelor.

Aşadar, nu mai sta pe gânduri şi transformă chiar acum camera copilului tău într-un spaţiu de poveste. Ia în considerare sfaturile şi ideile de mai sus şi vei observa cum starea lui de spirit va fi mult mai bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.