Cauți bicicleta electrică ideală? De ce să ții cont ca să cumperi produsul potrivit ție

Confortul la locul de muncă – rămâi în formă toată ziua
29/06/2021
Raport al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială la Prefectura Vâlcea
29/06/2021

Fie că s-au gândit la sănătate, fie că este vorba despre reducerea bugetului acordat navetei, fie diverse motive, este cert faptul că din ce în ce mai mulți români apelează la tot felul de alternative în detrimentul mașinii personale, probabil și datorită avantajelor, principalul ar fi mobilitatea și flexibilitatea pe care un mijloc de transport alternativ ni le oferă, mai ales în interiorul orașelor. Într-un cuvânt, este mult mai ușor să ajungi dintr-un capăt în celălalt al orașului, mai ales în zilele și la orele în care traficul devine irespirabil.

Iată principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă te-ai hotărât să achiziționezi o bicicletă electrică

Bicicletele electrice sunt în definitiv de două tipuri: cele ce dispun de accelerație pe ghidon, la mâner și cele a cărei accelerație este acționată la nivelul pedalelor. Diferența semnificativă ar fi că la primul tip bicicletă funcționează și fără a pedala, pe când al doilea tip, nu funcționează fără un minim de efort. 

Cele ce dispun de accelerație la nivelul pedalelor, numite și „Pedelec” se împart în trei categorii:

  • Pedelec-ul simplu, cel care este limitat la 25 km/oră
  • S-Pedelec care poate merge între 25 și 45 km/oră
  • R-Pedelec, cel ce poate prinde peste 45 km/oră

Vorbind în continuare despre sistemul Pedelec, acționare prin pedale, există două tipuri de senzori pe care acesta îl poate folosi, și anume senzorul de torsiune sau senzorul Pas.

Senzorul Pas este cel mai simplu, și cel mai ieftin de altfel, este un cerc din plastic cu 6 magneți, poate dispune de până la 12 magneți. Acești magneți trec prin fața unui senzor care activează la rândul lui prin controller motorul. Dezavantajul acestui senzor af fi faptul că nu poate ști cu câtă forță pedalezi pentru că citește doar acei magneți. În schimb, senzorul de torsiune face aceste diferențe.

Când vine vorba despre baterii, trebuie să știm pentru început de câți wati avem personal nevoie în funcție de modul în care vom folosi bicicleta. Spre exemplu, pentru niște condiții mai grele, „de munte”, 250 de wati sunt suficienți pentru urcare în pantă, pentru coborât. La Sorgeti.ro puteți găsi o gamă variată de acumulatori pentru biciclete electrice, în funcție de nivelul de dificultate pe care urmează să îl abordați.

Principalele tipuri de biciclete electrice sunt: 

  • Bicicleta electrică Mountain Bike, potrivită pentru teren accidentat, urcări și coborâri pe munte, este dotată full cu suspensii
  • Bicicleta electrică hibrid, are atât funcția de motor cât și funcția de pedalare, motorul poate fi oprit și poate funcționa ca o bicicletă normală
  • Bicicleta electrică rutieră, ideală pentru plimbările prin oraș, navetă
  • Bicicleta electrică pliabilă, compactă, ușor de transportat și de depozitat

Odată ce te-ai decis asupra modelului de bicicletă ce ți se potrivește, este recomandat să o și testezi înainte de a o cumpăra pentru a fi sigur că nu există probleme.

Bicicleta electrică este o alternativă foarte bună atât pentru navetă, cât și pentru plimbările din timpul liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.