Confortul la locul de muncă – rămâi în formă toată ziua

Primarul Mircia Gutău îl trage de urechi pe Adrian Pană
28/06/2021
Cauți bicicleta electrică ideală? De ce să ții cont ca să cumperi produsul potrivit ție
29/06/2021

Zilele lungi și aglomerate la locul de muncă își pot lăsa cu ușurință amprenta asupra entuziasmului cu care mergi la job în fiecare zi. Nu este nicidecum o experiență plăcută să ajungi acasă obosită și fără energie rămasă pentru alte activități, nici să te trezești cu groază pentru o nouă zi. De aceea, este bine să faci tot ce îți stă în putere pentru a-ți păstra vitalitatea pe parcursul zilei și a te simți bine în pielea ta.

Cum să te simți bine toată ziua la locul de muncă

Asigură-te că ai o alimentație corespunzătoare

Un program foarte agitat te poate determina să uiți de orele fixe pentru a lua masa sau chiar de ideea de a lua o gustare. Pregătește-ți în avans câteva gustări sănătoase pentru toată săptămâna și nu uita de ele! Setează-ți alarme pentru a mânca la orele corespunzătoare și încearcă să faci alegeri de alimente care îți dau energie: alege, pe cât posibil, un măr în locul unui covrig.

Rămâi hidratată

Nu trebuie să faci din acțiunea de a bea apă o competiție și să duci zilnic un recipient de 5 litri după tine, însă deshidratarea îți poate provoca probleme cum sunt migrene, oboseală, stare de amețeală etc. De aceea, încearcă să consumi cel puțin 2 litri de apă zilnic. Dacă simți că nu poți bea atât de multă apă, fă-o mai atractivă pentru gusturile tale: adaugă-i frunze proaspete de mentă, lămâie, fructe de pădure sau castraveți.

Poartă încălțăminte comodă

Într-o zi de muncă te vei afla fie în scaunul de birou, fie în picioare dintr-un loc în altul. Nu alege cea mai incomodă pereche de încălțăminte doar pentru că pare că îți face ținuta de peste zi mai atractivă, durerile de picioare și de spate nu vor fi la fel de atractive la finalul zilei. Optează pentru pantofi cu talpă ortopedică și simte-te încrezătoare în pașii tăi pe tot parcursul zilei, îți vei mulțumi singură pentru alegere. 

Limitează cantitatea de cofeină

Chiar dacă ți se poate părea că nu vei duce ziua la capăt fără cinci cafele băute, s-ar putea ca tocmai aceste cafele să-ți fure din energie sau, din contră, să te facă prea agitată pentru a-ți putea îndeplini eficient sarcinile. Fiecare organism reacționează diferit la cofeină, însă cafeaua în exces îți poate afecta randamentul pe parcursul unei zile. Întreabă-te dacă într-adevăr cafeaua îți vine în ajutor sau dacă este vorba doar de obiceiul pe care ți l-ai format de-a lungul timpului și caută alternative cu care să înlocuiești orice vine după o a doua ceașcă de cafea.

Încearcă să vezi partea plină a paharului

Probabil ceea ce afectează cel mai mult sentimentul pe care îl ai despre jobul tău sunt chiar gândurile și dinamica din timpul orelor de muncă. Dacă obișnuiești să fii atentă în special la lucruri de care să te plângi sau care sunt problematice, vei fi chiar tu cea care dictează tonul zilei. Încearcă să te bucuri de lucrurile frumoase din fiecare zi și să îți păstrezi o atitudine pozitivă.

La finalul zilei, chiar dacă experiența orelor de muncă nu va depinde întru totul de tine, ceea ce ține de propria vitalitate este ceva de care poți avea grijă singură. Fă alegerile potrivite pentru tine și nu-ți fie teamă să le împărtășești și cu colegii de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.