Elev agresat de colegi în liceul Constantin Brâncoveanu din orașul Horezu

Râmnicu Vâlcea: Lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere în cartierul Nord şi pe Calea lui Traian Sud
17/02/2022
Nu respectăm strategiile asumate împreună cu Comisia Europeană – obligată să ne salveze?
18/02/2022

imagine ARHIVĂ

Miercuri, 16 februarie 2022, trei elevi ai liceului Constantin Brâncoveanu, din orașul Horezu, au agresat un coleg, în vârstă de 17 ani, în sala de clasă. Totul s-a petrecut în timpul pauzei, de față fiind și ceilalți elevi, însă niciunul nu a intervenit.

Elevul a anunțat personalul de pază al liceului, care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de jandarmerie care se afla în apropierea unității de învățământ a intervenit imediat, reușind să identifice elevii care au provocat scandalul, stabilind că toți trei sunt minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

În timpul altercației, aceștia l-au lovit cu palmele în zona feței și a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Patrula de jandarmi i-a adus la cunoștință elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul și nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinții minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens.

În consecință, cei trei elevi au fost sancționați contravențional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată).

De asemenea, toate informațiile au fost transmise Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competență.

Urmează ca la nivelul instituției de învățământ să se desfășoare activități de prevenire a acestui gen de fapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.