13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România marcată de ISU Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea și Asociația ENVIRON organizează o nouă campanie de colectare deșeuri electrice și electronice
13/09/2022
Hai la sport cu toată familia la Bujoreni, în cadrul Vâlcea Forest Run 2022
14/09/2022

Ziua Pompierilor din România marcată de ISU Vâlcea

Marți, 13 septembrie 2022, s-au împlinit 174 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, tot în această lună, pe data de 26 se împlinesc 14 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componentă a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13 septembrie 2022, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări, dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 10.00 – 14.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Horezu, Bunești, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 13.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor, astfel:

În gradul de plutonier adjutant șef:

 • Plutonier adjutant STAICU CĂTĂLIN NICOLAE;
 • Plutonier adjutant POPA VASILE GEORGE;
 • Plutonier adjutant PAPA COTIZO SEBASTIAN;
 • Plutonier adjutant TĂMAȘI MARIAN VALENTIN;
 • Plutonier adjutant MECU  VICTOR EUGEN.

În gradul de plutonier adjutant:

 • Plutonier major MIULESCU FLORIN ADRIAN;
 • Plutonier major TELEȘPAN CLAUDIU CONSTANTIN.

 Au fost înmânate diplome și cadouri domnului Proteasa Vasile, pentru participarea la ultramaratonul Autism 24h (a alergat, în condiții deosebit de grele, 105 km în 18 ore și 42 de minute, pentru copiii cu nevoi speciale) și domnului Cristian Alexandru, pentru activitatea de voluntariat în cadrul SMURD Vâlcea.

De asemenea, au fost adresate mulțumiri și felicitări cadrelor militare din componența lotului de acordare a primului ajutor calificat, care au participat la concursul internațional din Luxemburg (plutonier adjutant Cîrciumaru Cristian, plutonier adjutant Gavrilei Lucian și plutonier adjutant Petria Rareș).

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

1.Campionatul de tenis intern

LOCUL I

 • Plt.adj.șef  STROE Nicolae

 LOCUL II

 • Plt.adj EFTENIE Adrian

 LOCUL III

 • Lt.col.DECU Marian

2.Campionatul de pescuit sportiv intern

LOCUL I

 • Plt.adj. TOMULESCU Ionuț-Leonard

 LOCUL II

 • Plt.adj. PETRIŞOR Cătălin

 LOCUL III

 • Plt.adj. GHERGHINA Mihai

 Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor și executarea a două exerciții demonstrative (scara de fereastră și pista cu obstacole).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.