Exercițiu nocturn organizat de pompieri la un hotel din Călimănești

Jandarmeria Vâlcea asigură măsurile de ordine publică la meciul dintre SCC 1599 Șelimbăr și CSA Steaua București
30/09/2022
Zilele Recoltei 2022 la Râmnicu Vâlcea – VIDEO
01/10/2022

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au desfășurat în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 20.55, un exercițiu de gestionare a unei situații de urgență, în cazul producerii unui incendiu pe timp de noapte, la o unitate turistică din localitatea Călimănești.

Situația tactică a presupus simularea unui incendiu la etajul 4 al unui hotel, ca urmare a suprasolicitării unei prize, după ce un laptop a fost lăsat sub tensiune, de către unul dintre turiști.

Din cauza materialelor combustibile situate în imediata apropiere, în interior s-a declanșat un incendiu, fumul foarte dens propagându-se până la etajele superioare. În scurt timp, s-a instalat panica în rândul persoanelor cazate. Din acest motiv, a fost nevoie de implicarea personalului de pe locul de muncă pentru evacuarea turiștilor și ulterior de echipajele de intervenție ale SVSU din localitate și ale pompierilor militari, pentru salvarea turiștilor rămași izolați la etajele 4 și 6 ale hotelului. În camera în care a izbucnit incendiul, două persoane adulte s-au autoevacuat pe terasa aferentă camerei, acestea solicitând ajutor pentru a coborî.

De asemenea, la etajul 6, alte două persoane vârstnice au inhalat fum și nu s-au mai putut deplasa către parter, fiind necesară preluarea acestora de către salvatori cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălțime. Alte câteva persoane au suferit leziuni, în îmbulzeala creată în timpul autoevacuării, motiv pentru care au primit îngrijiri medicale preliminare de la echipajele SMURD și SAJ sosite la fața locului.

După gestionarea presupusului incendiu și a urmărilor acestuia, s-a efectuat o evaluare a modului de intervenție și a timpilor în care s-a acționat. S-a concluzionat că, activitatea a fost una de succes, reușind să se creeze scenarii cât mai aproape de realitate. Astfel, s-a dovedit că implicarea tuturor participanților este una necesară, pentru limitarea numărului de victime, în situații reale.

Pe această cale, le mulțumim tuturor celor implicați, pentru organizarea exercițiului (Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Călimănești, Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, personalului de pe locul de muncă și, nu în ultimul rând, cetățenilor și turiștilor cazați).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.