O nouă grădiniță modernă pentru preșcolarii din Râmnicu Vâlcea

Comuna Ștefănești: Anunț privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu
28/12/2022
„Revelion 2023” organizat de Primăria Râmnicu Vâlcea – cea mai distractivă modalitate de a intra în noul an!
29/12/2022

Marți, 27 decembrie 2022, primarul Mircia Gutău a inaugurat noul imobil al Grădiniței nr. 16 din strada Nicolae Titulescu, obiectiv cu o valoare totală de peste 2 milioane lei, realizat cu finanțare de la bugetul central în baza Programului Național de Dezvoltare Locală și motivat de condițiile improprii oferite de vechiul spațiu al acestei unități, respectiv la parterul blocului 85bis din zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Noua clădire are un regim de înălțime parter și etaj mansardat, cu trei săli de grupă – ce beneficiază de o orientare optimă din punct de vedere al însoririi – și o sală multifuncțională, la care se adaugă alte spații administrative necesare: grupuri sanitare și vestiare pentru copii și pentru personal, cabinet medical prevăzut cu oficiu și izolator, un acces principal și un altul secundar și de evacuare pe latura nordică.

Totodată, a fost împrejmuită și amenajată curtea unității și a fost amplasat un loc de joacă. Este cel de-al treilea obiectiv pentru care Primăria Municipiului a obținut finanțare prin PNDL, după Corpul multifuncțional de la Grădinița Waldorf (finalizat în ianuarie acest an) și Grădinița Ostroveni din vecinătatea locuințelor sociale de pe strada omonimă (finalizată în septembrie 2020).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.