Ministrul Sebastian Burduja: s-au semnat 21 de contracte pentru investiții în valoare de 3,2 miliarde lei

PSD se va opune categoric tentativei USR de a drena banii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate către clientela de partid
15/02/2024
Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că inflația este sub control
15/02/2024

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat semnarea unui număr de 21 de contracte, pentru investiții în valoare de 3,2 miliarde lei.

”Fondurile nerambursabile de care aceste proiecte beneficiază depășesc 400 de milioane de euro. Rezultatul? Modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice în toată România.

E drept că liniile de tensiune nu sunt la fel de interesante, probabil, precum autostrăzile sau drumurile proaspăt asfaltate. Curentul electric ajunge „cumva” în casele noastre. Becurile se aprind când apăsăm pe întrerupător. Dar pentru ca toate aceste lucruri aparent banale să se întâmple fără probleme e nevoie și de autostrăzi (liniile de înaltă tensiune), și de drumuri expres și naționale (liniile de medie și joasă tensiune). Pe acolo trece curentul electric.

În mandatul meu, am semnat investiții în astfel de rețele de peste 1 miliard de euro. Iar astăzi echipa Ministerului Energiei a bătut toate recordurile, iar semnăturile noastre și ale beneficiarilor au fost puse pe contracte de peste 3 miliarde de lei.

Așa, și? Păi e simplu. Rețelele modernizate înseamnă creșterea gradului lor de reziliență în contextul schimbărilor climatice, prin trecerea liniilor electrice aeriene în subteran; creșterea capacității rețelelor de absorbție a noilor prosumatori și a capacităților de producție a energiei regenerabile, un fenomen pe care îl susținem din plin; digitalizarea rețelelor prin introducerea de contoare inteligente, cu accent pe marile comunități urbane.

Cel mai important beneficiu este că toate aceste investiții de miliarde de lei se fac din Fondul pentru Modernizare, fără a pune presiune pe tariful de distribuție, deci fără a duce la creșterea facturilor la consumatorul final. Mai mult, asigurăm accesul la un serviciu de înaltă calitate și fiabil pentru toți consumatorii.

Așa se dezvoltă România. Cu pedala de accelerație la podea, cu pasiune și cu fapte. Mi-am asumat deblocarea tuturor investițiilor în sectorul energetic românesc și în mod special a banilor din Fondul pentru Modernizare, cea mai mare șansă pentru tranziția energetică a României.

Asta am făcut și asta vom face, până la capăt.”, a transmis liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.