Anual, patru milioane de persoane contractează infecții în spitalele din UE – Parlamentul European solicită măsuri de prevenție

Un tânăr din Popești acuză patru persoane pentru că ar fi fost sechestrat și agresat
Doi bărbați din Cernișoara au primit câte 4 ani de închisoare pentru viol și șantaj
06/07/2018
Vâlcea: COD PORTOCALIU de PLOI ABUNDENTE până marți, 10 iulie 2018, ora 21.00
09/07/2018

Rezistența microbilor la antibiotice este o problemă globală care ia amploare și riscă să omoare mai multe persoane decât cancerul până în anul 2050. Parlamentul European solicită Comisiei Europene și statelor membre ale UE să aplice măsuri sporite de prevenție.

În acest laborator belgian se află o amenințare crescândă la adresa sănătății, prea mică pentru a fi observată cu ochiul liber: microbi rezistenți la antibiotice.

Alexia Verroken: “În mod normal, aceste 16 antibiotice ar trebui să fie eficiente împotriva bacteriei de aici. Însă după cum se vede, numai unul are efect. Așadar, este o bacterie foarte rezistentă“.

Medicii se confruntă tot mai des cu infecții bacteriene netratabile, întrucât antibioticele pur și simplu nu mai au efect.

Alexia Verroken: “Din cauza utilizării abuzive a antibioticelor, tot mai multe bacterii devin rezistente la acestea, ceea ce complică uneori vindecarea pacienților cu infecții“.

Abuzul de antibiotice nu este limitat la oameni. Bacteriile rezistente se transferă și de la animale la om, prin contact direct și prin lanțul alimentar. Problema a declanșat semnale de alarmă în întreaga lume. Anual, 700.000 de decese sunt asociate infecțiilor rezistente la antibiotice. Numai în Uniunea Europeană, anual, patru milioane de persoane contractează infecții în spitale, care sunt un teren propice pentru înmulțirea bacteriilor. Parlamentul cere Comisiei și statelor membre să aplice măsuri mai eficiente pentru combaterea problemei, de la creșterea informării cu privire la eliberarea pe bază de rețetă și utilizarea corectă a antibioticelor, la îmbunătățirea igienei și siguranței.

Karin Kadenbach / S&D: “Sunt pași mici, dar care pot conta enorm, cum ar fi spălatul pe mâini în spitale. Apoi, mulți oameni iau antibiotice chiar și în caz de infecții virale, unde nu au efect, deci trebuie să discutăm despre utilizarea prudentă și corectă“.

În plus față de finanțarea cercetării europene în domeniu, Parlamentul European solicită mai multe investiții în modele noi, parteneriate private și alternative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.