CIECH Soda România a lansat lucrările la un Sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie

Exercițiu pentru intervenţie în cazul prăbuşiri unui avion pe raza comunei Voineasa
26/09/2018
A 5-a ediţie a Conferințelor BookLand Evolution îşi redeschide porţile pentru tinerii din Râmnicu Vâlcea
27/09/2018

Miercuri, 26 septembrie 2018, CIECH Soda România a lansat activitățile pentru realizarea unui sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice. Proiectul reprezintă o investiție totală de 1.353.559,45 lei și este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 6, cu suma de 918.300 lei, reprezentând finanțare nerambursabilă.  Suma de 435.259,45 lei, necesară pentru acoperirea integrală a costului proiectului va fi asigurată de CIECH Soda România.

Sistemul inteligent de monitorizare a consumurilor energetice presupune achiziționarea și montarea a 77 de contoare și, respectiv, 231 de transformatoare de curent care vor permite măsurarea consumului de energie până la nivel de echipament. În același timp va fi construită o infrastructură IT, constând din rețea de fibră optică, echipamente de comunicație (concentratoare de date, switch-uri). De asemenea, va fi dezvoltată o aplicație care permite conectarea tuturor punctelor de măsurare, urmărirea în timp real a consumului și generarea de rapoarte.

„Economisirea energiei este atât un obiectiv de afaceri cât și unul care vizează comunitatea în general. Din perpectiva afacerilor reușim să devenim mai competitivi dacă ținem costurile sub control. Din perspectiva comunității reușim să folosim mai puține resurse și să diminuăm impactul utilizării acestora. Fără să urmărim în detaliu cât cheltuim nu vom ști cât și cum să economisim. De aceea am lansat acest proiect, pentru a putea găsi soluții de intervenție țintite și fără a antrena resurse noi”, spune Witold Urbanowski, directorul CIECH Soda România.

Compania și-a propus, prin acest proiect, reducerea intensității electro-energetice cu 0,6 %, respectiv 95,22 kgep/1000 EURO, și reducerea indirectă a emisiilor cu efect de seră cu 159,44 tone de CO2, în cinci ani de la finalizarea investiției. Economia care se va realiza este echivalentă cu consumul de energie a 300 de apartamente într-un an. Darea în funcțiune a sistemului este planificată pentru sfârșitul lunii iunie 2019. 

Despre CIECH Soda România

CIECH Soda România este prima unitate de producţie CIECH Group din afara Poloniei și este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006. Echipa, de aproximativ 600 de persoane a CIECH Soda România, asigură soda calcinată și silicat de sodiu- solid și lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu și India.

Despre CIECH Group – 70 de ani de prezenţă pe pieţele globale

CIECH este un grup internaţional, gestionat profesionist, cu rădăcini poloneze şi cu o poziţie bine stabilită de lider al sectorului chimic în Europa Centrală şi de Est. Fabrică produse care sunt utilizate la producerea unor articole necesare în viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume – produse de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă calitate. Profitând de sprijinul unui investitor strategic de încredere, Grupul implementează o strategie de dezvoltare globală, extinzându-şi vânzările pe pieţele lumii. În acelaşi timp, combină abordarea modernă a afacerilor cu tradiţia de producţie care se întinde înapoi în timp până în anul 1882. Mai multe informații: www.ciechgroup.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.