Exercițiu pentru intervenţie în cazul prăbuşiri unui avion pe raza comunei Voineasa

Agenți economici din orașul Bălcești verificați de polițiști – Produse toxice confiscate
26/09/2018
Vâlcea: CIECH Soda își crește șansele de a relua producția de sodă pe termen mediu
CIECH Soda România a lansat lucrările la un Sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie
26/09/2018

În data de 27 septembrie 2018, ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea desfăşoară un exerciţiu de cooperare pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de un accident aviatic în comuna Voineasa – punctul „Curmătura Vidruței”.

Începând cu ora 11.00, forţele specializate vor acţiona pentru: salvarea persoanelor rănite, acordarea primul ajutor, evacuarea persoanele din zonă, stingerea incendiului, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

Din cauza numărului mare de victime se va pune în aplicare Planului Roşu, în cazul unei aeronave prăbuşite care se presupune că are 15 de pasageri şi 3 membri ai echipajului.

La acest exerciţiu vor fi angrenate forţe şi tehnică de la: Prefectură, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (rutieră, de ordine publică, criminalistică) Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

În speranţa că cetăţenii din comuna Voineasa înțeleg necesitatea desfăşurării acestui exerciţiu și nu vor intra în panică, le mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.