Prefectul de Vâlcea, Marin Florian, a participat la Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației NIȘTE ȚĂRANI

AJOFM Vâlcea informează: A fost lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship
05/11/2018
Romulus Bulacu: Întrebare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pe tema infecţiilor dobândite în spitale
06/11/2018

Biserica de zid din Viorești – Slătioara, monument istoric cu hramul “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, construită în anul 1781 și renumită pentru celebra “Friză a Potecașilor”, a găzduit astăzi, 5 noiembrie 2018, începând cu ora 12.00, Ceremonia de decernare a premiilor anuale acordate de Fundația NIȘTE ȚĂRANI.

Alături de prefectul județului Vâlcea, Marin Florian, la ceremonie au participat maestrul Dinu Săraru, fondatorul Fundației, președintele de onoare al acesteia, IPS Varsanufie precum și președintele fundației, domnul g-ral lt.(rez) Olimpiodor Antonescu, primarul localității Slătioara, domnul Cristian Romcescu, numeroși oameni de cultură din județul Vâlcea și din țară, precum și laureații acestei ediții.

Înaltpreasfințitul Varsanufie, amfitrionul ceremoniei,a acordat premii pentru mai multe secțiuni: artă plastică, artă, teatrală, poezie, jurnalism, publicistică, istorie și critică literară, dar și pentru management în administrația publică local-rurală, investiții eficiente în mediul rural, performanțe remarcabile ale studenților proveniți din școala țărănească.

Marele premiu al Fundației “NIȘTE ȚĂRANI” a fost acordat, în acest an, domnului academician Ilie Bădescu, pentru întreaga sa activitate desfășurată în slujba societății rurale românești.

Emoționant a fost cuvântul de final al maestrului Dinu Săraru, care în puține cuvinte a făcut o adevărată pledoarie pentru patriotism, respectarea valorilor naționale și demnitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.