AJOFM Vâlcea: În atenția persoanelor care doresc să muncească în străinătate

Percheziții în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Craiova, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri
Percheziție în județul Neamț, efectuată de polițiști sub coordonarea procurorilor DIICOT din Vâlcea
15/02/2019
Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: De ce consumă elevii și studenții elitiști substanțe psihotrope?
18/02/2019

Pentru a facilita accesul cetățenilor români pe piața forței de muncă din spațiul UE/SEE, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă servicii gratuite de informare/consiliere/mediere persoanelor care doresc să ocupe locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate.

Accesul cetățenilor români la locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate se poate face prin Rețeaua EURES, prin intermediul firmelor private de plasare a forței de muncă sau prin căutare individuală.

ANOFM gestioneaza portalul național EURES (www.eures.anofm.ro), unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile în spațiul UE/SEE (Spațiul Economic European), detaliate pe țări și ocupații, dedicate exclusiv cetățenilor români.

Toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu, iar pentru a aplica pentru un astfel de loc de muncă trebuie selectate doar ofertele marcate cu steagul UE.

Sublinem faptul că, în cadrul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, consilierii EURES oferă servicii gratuite de informare/ consiliere/ mediere a unui loc de muncă în UE/SEE (Spațiul Economic European). Datele de contact ale consilierilor EURES pot fi accesate la adresa: http://www.eures.anofm.ro/contact.php.

În situația în care se apelează la serviciile de mediere oferite de o firmă de plasare a forței de muncă în străinătate, este indicat, ca înainte de a efectua orice plată solicitată, să se verifice la inspectoratul teritorial de muncă din județul în care firma își are sediul, dacă aceasta este înregistrată și/sau a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfășurată. Subliniem că în România persoanele fizice nu pot desfașura activitate de mediere a forței de muncă în străinătate.

Orice situație ilegală sau care ridică suspiciuni, precum și activitatea unor persoane care se interpun în procesul de mediere, fără a dovedi o calitate în acest sens, trebuie sesizată imediat Inspecției Muncii sau Poliției Române. 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.