Se lărgește intersecţia străzii Ştrandului cu bulevardul Dem Rădulescu

Rareș Bogdan vine la Râmnicu Vâlcea
14/05/2019
Cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Vâlcea
14/05/2019

În baza contractului de proiectare şi execuţie a obiectivului ”Lărgire intersecţie strada Ştrandului cu bulevardul Dem Rădulescu” semnat în 20 martie 2019, partea de proiectare a fost deja finalizată, iar la acest moment este în curs de emitere Autorizaţia de Construire, ce va fi urmată de demararea lucrărilor.

Această investiţie a fost iniţiată ca urmare a faptului că actuala configuraţie a intersecţiei nu permite înscrierea autovehiculelor lungi, ce rulează pe strada Ştrandului (DN67) – Râmnicu Vâlcea, în condiţii de siguranţă, fapt care se traduce în frecvente distrugeri ale insulelor de dirijare, dar şi în blocaje de trafic.

Prin sistematizarea avută în vedere se va lărgi suprafaţa carosabilă aferentă sensului giratoriu – păstrându-se insula centrală existentă – la două benzi a 5,5 m lăţime şi se vor reconfigura insulele separatoare de sensuri, totodată realizându-se şi mai multe lucrări adiacente precum prelungirea pistei de biciclete de pe bd. Dem Rădulescu, taluzări şi realizarea de ziduri de sprijin, reparaţii la canalul existent şi construirea unui podeţ peste acesta, refacerea parapetului de siguranţă şi reconfigurarea iluminatului stradal în zonă.

Termenul de execuţie este de 3 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.