Primarul Mircia Gutău a emis un comunicat de presă cu privire la “sancționarea” alianţei PSD – PER la alegerile din 26 mai

ACTIMOB NEETs – Activare şi mobilitate tineri NEETs – proiect cofinanțat din FSE, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
28/05/2019
6 sfaturi pentru a scăpa de stress la locul de muncă
29/05/2019
Anunț - Elaborare Studiu de Fezabilitate la Obiectivul Pod pe DN7 km 239 + 376

Ca urmare a lansării în spaţiul public a unor opinii referitoare la faptul că locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea ar fi ”sancţionat” alianţa PSD – PER, doresc să fac următoarele precizări:

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, atât eu, ca primar, cât şi colegii mei din Partidul Ecologist Român am avut şi avem în continuare cu consilierii locali şi judeţeni membri ai Partidului Social Democrat, cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea sau cu structuriguvernamentale conduse de membri ai PSD o colaborare foarte bună, care nu ţine neapărat de culoarea politică, ci de calitatea umană a celor implicaţi. Am regăsit în rândul colegilor pesedişti aceeaşi dorinţă de a face lucruri bune pentru Râmnicu Vâlcea, concretizată în numeroase proiecte ce nu s-ar fi putut desfăşura altfel: preluarea Sălii Sporturilor ”Traian”, transferul către municipiu a unei suprafeţe din Dealul Capela în vederea realizării unui parc-pădure, realizarea Centrului de Permanenţă din Ostroveni, sprijinirea în comun a echipei campioane de handbal feminin SCM, preluarea în administrare, în vederea unei mai bune administrări, a zonelor din vecinătatea Spitalului Judeţean etc.

Întrucât Partidul Ecologist Român nu a avut candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, am considerat firesc, în consecinţa celor de mai sus, să intru totuşi în această competiţie electorală alături de Partidul Social Democrat. Cui altcuiva i-aş fi putut acorda un astfel de sprijin: PNL-lui, ai cărui reprezentanţi încearcă să blocheze, aproape în fiecare şedinţă de Consiliul Local, proiectele de dezvoltare ale oraşului? Celor care nu contenesc în a vorbi de rău Râmnicul şi locuitorii săi şi pentru care lucrurile bune care se petrec în oraş reprezintă momente de tristeţe? Consider în continuare că am făcut alegerea cea mai potrivită, nu din interese politice sau personale (cum au mai apărut unele invenţii chiar în ajunul alegerilor de duminică), ci din perspectiva dezvoltării acestui oraş.

Cât priveşte ”sancţiunea” ilustrată de procentele obţinute la alegerile europarlamentare, PSD Vâlcea a decontat, aşa cum s-a petrecut la nivelul întregii ţări, un management politic naţional de o anumită factură, pe care nu vreau să-l comentez, dar care a afectat, în mod nedrept aş spune, şi pe social-democraţii locali. A fost un vot politic îndreptat împotriva actualei guvernări, un vot care s-a dus în favoarea unor formaţiuni politice (cum este USR-Plus, de exemplu) ai căror lideri sunt necunoscuţi, cel puţin la nivelul judeţului Vâlcea! Însă aceste formaţiuni politice vor trebui să se prezinte la alegerile locale din 2020 cu proiecte concrete, care să dezvolte municipiul şi să aducă bunăstare locuitorilor săi.

Mircia GUTĂU,
Primar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.