Vâlcea dă un jucător la Naționala de Minifotbal a României!

Accident mortal la Tetoiu – biciclist lovit de un autoturism
09/08/2019
Accident rutier cu trei morți produs în Slătioara, la Milostea
10/08/2019

Lotul și programul naționalei de Minifotbal din România la EMF Nations Games, Brno, Cehia, 23 – 25 august 2019

Echipa națională de minifotbal a României, vicecampioana europeană, va participa la cel de-al treilea stagiu de pregătire, din acest an, dinaintea Campionatului Mondial din Australia, de la Perth, din perioada 1-12 octombrie 2019.

Astfel, după Cupa Continentală din Tunisia din luna martie, acolo unde s-a clasat pe locul 3, fiind neînvinsă și după Cupa Klitschko din Ucraina, din luna mai, unde a ocupat locul 2, de asemenea fiind neînvinsă, România va participa la EMF Nations Games, la Brno, în Cehia, în perioada 23-25 august.

Acolo, tricolorii vor disputa 3 meciuri puternice, în compania unor adversari selecți: Cehia, campioana mondială și europeană, Spania, locul 4 la ultimul Campionat Mondial și Slovacia, participantă la Campionatul European de anul trecut, din Ucraina. Toate cele 3 jocuri vor avea loc în data de 24 august.

Deplasarea spre Brno se va face în data de 23 august 2109, deplasare precedată de un mini-stagiu de pregătire, de două zile la Arad.

Stagiul de la Arad va fi prilejul perfect pentru noul staff tehnic al echipei naționale, compus din antrenorul Virgil Bejenaru și directorul tehnic, Tudor Șimon, de a lua contactul cu jucătorii echipei naționale într-un cadru organizat.

O parte dintre jucători sunt pregătiți și la echipele de club de către cei doi, Virgil Bejenaru fiind antrenorul echipei campioane a României, Nova Vita Târgu Mureș, iar Tudor Șimon fiind tehnicianul echipei vicecampioane, Tazmannschaft București.

La fel ca la Campionatul European din 2017, tricolorii vor fi cazați la Bobycentrum din Brno și vor disputa meciurile pe stadionul din apropierea hotelului, acolo unde a avut loc turneul final pe care România l-a încheiat pe locul 4.

Delegația României va ajunge la Brno în data de 23 august, în jurul orei 18:30, după un drum de aproximativ 6 ore, iar seara se va susține și un antrenament oficial. Jocurile sunt programate pe 24 august, iar revenirea în țară se va face a doua zi.

Naționala României are la dispoziție pentru acest turneu două echipamente de joc oferite de partenerul tehnic, Fortuna Sports, în culorile: roșu respectiv albastru.

Program meciuri România, EMF Nations Games, sâmbătă, 24 august 2019:

  • 0ra 10:30
    România – Slovacia
  • 0ra 13:30
    România – Spania
  • 0ra 18:00
    România – Cehia

Pentru turneul din Cehia, Virgil Bejenaru și Tudor Șimon au optat pentru un lot de 18 jucători, lot care să facă față celor 3 meciuri disputate într-o singură zi. Lotul este compus, în mare parte, din jucători care s-au făcut remarcați la cea mai importantă competiție a verii în minifotbalul românesc: Campionatul Național de la Oradea.

Sunt prezenți și jucătorii care fac parte din nucleul echipei naționale și care au avut evoluții bune la Campionatul European de anul trecut din Ucraina dar și la cele două competiții din acest an: Cupa Continentală din Tunisia și Cupa Klitschko din Ucraina.

Lot România – EMF Nations Games, Brno, Cehia, 23 – 25 august 2019

Portari:

Nume                                                               Club minifotbal 2018-2019

Laszlo Klein                                                        Nova Vita Târgu Mureș
Andrei Mocan                                                    Dia Guard Divino Zalău

Jucători                                                       Nume Club minifotbal 2018-2019

Răzvan Dumitru Radu                                  Tazmannschaft București
Toma Vincene Danco                                    PRO București
Ioan Mircea Popa                                           JSB Sibiu
Andrei Cârstea                                                Tazmannschaft București
Andrei Brașoveanu                                        Old Boys București
Mircea Ungur                                                  Nova Vita Târgu Mureș
Traian Ionuț Alecu                                         Luxury Team București
Ionuț Șaron Chirică                                       Danco PRO București
Ionuț Andrei Nemițanu                                MAV Sports Timișoara
Răzvan Plopeanu                                            MAV Sports Timișoara
Claudiu Vlad                                                    JSB Sibiu
Sebastian Rus                                                  Extratereștrii Bistrița
Marian Constantin Chiripuș                        FC Boromir Râmnicu Vâlcea
Robert Dragan Paulevici                               MAV Sports Timișoara
Mihai Alexandru                                             Danco PRO București
Stelian Stancu                                                 Tazmannschaft București
Staff tehnic:

Nume                                                                Club sau Localitate

Virgil Bejenaru – antrenor                               Nova Vita Târgu Mureș
Tudor Șimon – director tehnic                        Tazmannschaft București
Dan Ștefan Cojocaru – manager general       Iași
Cristian Lupu – director sportiv                      Buzău

Doi jucători provin de la campioana națională și, totodată, campioana regională nord-est, Nova Vita Târgu Mureș: Laszlo Klein și Mircea Ungur, trei jucători de la vicecampioana națională, Tazmannschaft București: Răzvan Radu, Andrei Cârstea și Stelian Stancu, doi jucători de la medaliata cu bronz a Campionatului Național, JSB Sibiu: Mircea Popa și Claudiu Vlad, în timp ce Ionuț Alecu vine de la echipa de pe locul 4 de la Național: Luxury Team București, echipă ce a câștigat și Campionatul Regional Sud-Est de la Constanța.

De asemenea, trei jucători provin de la campioana europeană, MAV Sports Timișoara: Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu și Andrei Nemițanu. Nu în ultimul rând, un jucător provine de la câștigătorea Cupei României de la Bacău, FC Boromir Rm-Vâlcea: Marian Chiripuș, jucător desemnat „Cel mai bun jucător” al turneului la care au participat 91 de echipe.

Dan Ștefan Cojocaru, numit recent manager general al lotului național, vechea funcție fiind de director tehnic, ne-a oferit detalii înaintea participării la EMF Nations Games:

Ne aflăm înaintea celui de-al treilea stagiu pe care FMR și Comitetul Executiv l-a aprobat pentru pregătirea Campionatului Mondial din Australia. Stagiul are loc la Brno între 23 și 25 august, cu 4 echipe naționale, o companie selectă, vom întâlni din nou campioana mondială și europeană, Cehia, acest El Clasico al minifotbalului, cum este numit meciul România – Cehia, de la înființarea acestui sport și până în zilele noastre.

Vom mai întâlni Spania, un nume în minifotbal și Slovacia, o echipă puternică. Trei meciuri puternice și un bun prilej pentru noul cuplu de antrenori de a vedea la lucru peste 80% dintre jucătorii pe care se vor baza în Australia.

Vom disputa 3 meciuri într-o zi, va fi dificil, dar antrenorii au la dispoziție un lot de 18 jucători pe care-l pot rula, ei știu foarte bine cum vor gestiona lucrurile, astfel încât să-i vadă la lucru pe toți. La finalul acestui stagiu, ei vor putea să aleagă cei mai buni 15 jucători care vor face deplasarea în Australia.

Mai vreau să precizez că Comitetul Executiv al FMR a făcut din nou un efort mare, generos, în ajutorul echipei naționale. Înainte de plecarea la Brno, echipa va beneficia de un stagiu de pregătire de două zile la Arad, cu toate condițiile, cazare, masă și terenuri de antrenament.

HAI ROMÂNIA!

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.