Situația școlilor, dezbătută la Prefectura Vâlcea

58 de persoane legitimate în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea infracționalității și evenimentelor rutiere, organizată în Drăgășani
11/09/2019
Habitat for Humanity caută 150 de voluntari care să construiască 10 locuințe la Vaideeni
12/09/2019

Miercuri, 11 septembrie 2019, analiza situației din școli a constituit unul din subiectele întâlnirii operative a Grupului de Siguranță Publică, constituit la nivelul Instituției Prefectului Vâlcea. A fost analizată atât situația din cele 27 de școli, care figurau cu diferite probleme (toalete, apă ș.a.), situația aprovizionării școlilor cu combustibil pentru iarnă precum și siguranța în unitățile de învățământ și incinta acestora.

Cu privire la cele 27 de școli cu probleme, pe baza ultimelor date furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, rezultă că 24 de școli sunt în reabilitare, proceduri de licitație, proiectare ori achiziționare de module, la solicitare. Rămân la acest moment cu probleme 2 școli în Oteșani și Racovița și o grădiniță în Roșiile.

Spre a exista un termen de comparație, în anul 2016, potrivit acelorași date furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, un număr de 21 de primării, au avut probleme înainte și după începerea anului școlar (lipsă apă curentă, grupuri sanitare în interiorul clădirii ș.a.) în 46 de școli și grădinițe“, a declarat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.