Primăria Râmnicu Vâlcea susține Plogging pentru România, mișcare ecologică prin alergare și sport, ce curăță de gunoaie zonele verzi

Povestea a 20 de ani de ‘Români în UK’ – o seară de bucurie și Dor la 1 Belgrave Square – sediul ICR Londra
01/03/2020
Transportul rutier rămâne și în 2019 cel mai mare contributor la exportul de servicii al României
01/03/2020

Sămbătă, 7 martie 2020,  se lansează proiectul Plogging pentru România, mișcare ecologică prin alergare și sport, ce curăță de gunoaie pădurile din țară, cu sprijinul voluntarilor. Inițiatorul proiectului este Asociația Adrenallina Media.

Sportivi amatori și voluntari interesați de un mediu curat, se strâng la Râmnicu Vâlcea, pentru a curăța de gunoaie pădurea Fețeni. Este a doua ediție Plogging pentru România, episodul pilot a avut loc în 2019, pe 30 noiembrie, la Pitești, unde aproximativ 50 de voluntari au strâns în doar câteva ore aproape 1 tonă de deșeuri.

Pagina evenimentului de pe 7 martie, realizată în echipă cu cluburile sportive Cicloturism Vâlcea – CTV și A.S. Cozia Racing Team:

https://www.facebook.com/events/333642707591879/

Ce înseamnă plogging?

Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză, și este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Astfel, Asociația Adrenallina Media demarează prima acțiune de plogging la nivel național, cu voluntari, prin tabere eco sportive, singura de acest gen din România.

Programul presupune aproximativ 5 ore de strâns gunoaie și deșeuri, urmate apoi de o tură de alergare (sau bicicletă sau hiking sau alt tip de mișcare), în pădurea proaspăt curățată.

Asociația contorizează kilometrii pe care îi parcurge în alergare cu voluntarii și, bineințeles, kilogramele de deșeuri strânse, pe pagina proiectului: http://plogging.ro/

Am lansat proiectul anul trecut și suntem impresionati de oamenii care ne scriu că vor să vină voluntari alături de noi, în taberele de plogging. Suntem mulți în țara asta cărora ne pasă de păduri, suferim cănd le vedem pline de gunoaie și, cel mai important, vrem să acționăm în acest sens. Sportul și dragostea pentru natură merg mână în mână, și dorim prin acest proiect să milităm pentru un stil de viață sănătos și o atitudine responsabilă față de mediu, folosind conceptul de plogging. Așteptăm lângă noi și parteneri companii, interesate să se alăture mișcării noastre!”, spune Roxana Lupu, inițiator Plogging pentru România.

Parteneri Plogging pentru România, ediția Râmnicu Vâlcea:

  • Cluburile sportive Cicloturism Vâlcea – CTV și A.S. Cozia Racing Team
  • Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea
  • Restaurantul L’artista Pub
  • Pensiunea Relax

VIDEO, episod pilot Plogging pentru România:

Pagina de Facebook Plogging pentru Romănia:

https://www.facebook.com/ploggingpentruromania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.