Vâlcea: Primul deces provocat de COVID-19, înregistrat în județ

Judecătoria Brezoi a decis arestarea unui bărbat pentru că a amenințat cu cuțitul doi polițiști
14/04/2020
2500 de pachete cu produse alimentare au ajuns la persoane vulnerabile din Râmnicu Vâlcea
14/04/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 24 august 2020

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea informează că, astăzi, 14 aprilie 2020, în judeţul Vâlcea a fost înregistrat primul caz de deces datorat infecției cu COVID-19.

Bărbatul în vârsta de 57 ani, cu multiple comorbidități a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea în data de 12 aprilie 2020, iar decesul a survenit în data de 14 aprilie 2020.  Din primele informații, persoana decedata nu a avut istoric de călătorie sau contact cu un alt caz confirmat.

DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și a măsurilor care vor fi întreprinse cu celeritate.

De la începutul pandemiei COVID-19 şi până la data de 14 aprilie 2020, situaţia pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea se prezintă în felul următor:

  • Numărul total al pacienţilor confirmaţi Covid19 şi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – 12 pacienţi;
  • 4 pacienţi confirmaţi Covid-19 au fost transferaţi către alte unităţi medicale din Bucureşti şi Craiova.
  • 7 pacienţi se afla internaţi în acest moment la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Dintre aceştia 3 sunt asimptomatici, 2 au forme uşoare şi 2 au forme medii.
  • 1 pacient a decedat în dimineaţa zilei de 14 aprilie 2020 în AŢI. Pacientul în vârstă de 58 ani era cunoscut cu afecţiuni cardiace preexistente.
  • Facem precizarea ca 2 pacienţi au fost transferaţi direct din centrul de carantină către alte unităţi medicale (nu au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea).
Direcția de Sănătate Publică Vâlcea
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.