COVID-19 în județul Vâlcea – 23 aprilie: 197 persoane în carantină, alte 254 în izolare

Tânăr din Ghioroiu, reținut după ce și-a agresat mătușa
23/04/2020
Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a sesizat cu privire la informaţiile vehiculate public referitoare la agresarea unui bărbat
23/04/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 19 februarie 2021

Până astăzi, 23 aprilie 2020, în județul Vâlcea, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 20 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus), dintre care 7 au fost declarate vindecate și externate, una a decedat, restul fiind internate în momentul de față la spital (11 se află în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și una într-o unitate spitalicească din Craiova).

Precizăm că momentan este în lucru armonizarea bazei naționale de date COVID, din acest motiv existând în continuare discrepanțe între numărul raportat de DSP Vâlcea și cel existent în baza Institutului Național de Sănătate Publică.

De asemenea, pe teritorul județului, în carantină instituționalizată sunt 197 de persoane, alte 254 persoane fiind în izolare la domiciliu și monitorizate medical de către medicii de familie.

Până la această dată, în județul Vâlcea, au fost prelucrate 863 de teste.

Structurile abilitate ale M.A.I. de la nivelul județului au acționat în sistem integrat, în ultimele 24 de ore verificând peste 600 de persoane, dintre care 152 au fost depistate că nu au respectat dispozițiile ordonanțelor militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 290.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în scopul prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu produse sau materiale de protecție specifice și cu produse biocide, dar și cu produse alimentare, zilele acestea, fiind efectuate controale inopinate în municipiul Râmnicu Vâlcea și în comuna Budești. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 18.000 de lei, pentru nereguli privind nefiscalizarea tuturor veniturilor obținute din comercializarea produselor aflate în stoc și pentru punerea în vânzare de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat (6 sancțiuni), precum și pentru nerespectarea de către operatorii economici a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind obligația de a marca zona destinată accesului clienților cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri (2 sancțiuni).

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.