Ca urmare a arestării lui Alexei Navalnîi, Uniunea Europeană solicită sancțiuni mai severe împotriva Rusiei

Sfaturi din Valcea Top 5 cumparaturi ideale pentru luna februarie 2021 Lerato
Sfaturi din Vâlcea: Top 5 cumpărături ideale pentru luna februarie 2021
21/01/2021
Primaria Ramnicu Valcea a demarat pregătirile pentru organizarea Targului de Martisor
Primăria Râmnicu Vâlcea a demarat pregătirile pentru organizarea Târgului de Mărţişor
22/01/2021
Ca urmare a arestării lui Alexei Navalnîi, Uniunea Europeană solicită sancțiuni mai severe împotriva Rusiei

• Sancționarea funcționarilor ruși implicați în decizia de încarcerare a lui Alexei Navalnîi, precum și a cercului intern al președintelui Putin
• Resursele financiare ruse din surse neclare nu ar trebui acceptate în UE
• Lucrările de finalizare a conductei Nord Stream 2 trebuie oprite imediat

În urma recentei încarcerări a lui Alexei Navalnîi, eurodeputații solicită țărilor UE să înăsprească în mod semnificativ sancțiunile împotriva Rusiei.

Într-o rezoluție adoptată cu 581 voturi pentru, 50 împotrivă și 44 abțineri, Parlamentul invită statele membre ale UE să adopte o poziție activă în cadrul următoarelor reuniuni cu privire la arestarea lui Alexei Navalnîi și a multora dintre adepții săi și să înăsprească în mod semnificativ măsurile restrictive ale UE față de Rusia. Această poziție ar trebui să includă sancționarea persoanelor fizice și juridice implicate în decizia de arestare și plasare în detenție a lui Alexei Navalnîi, afirmă aceștia.

De asemenea, ar trebui impuse sancțiuni împotriva oligarhilor ruși care au legături cu regimul, a apropiaților președintelui Putin și a propagandiștilor din mass-media care dețin active în UE și care, în prezent, se bucură de libertatea de a călători în statele membre. De asemenea, ar trebui luate măsuri restrictive suplimentare în cadrul regimului global de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului.

Stoparea Nord Stream 2, o dată pentru totdeauna

După ani de deteriorare a relațiilor, eurodeputații subliniază importanța revizuirii în mod critic a cooperării cu Rusia prin diverse platforme de politică externă și proiecte precum Nord Stream 2. Aceștia solicită UE să oprească imediat finalizarea conductei controversate. Eurodeputații subliniază, de asemenea, că UE nu ar trebui să mai întâmpine cu brațele deschise pe rușii îmbogățiți din surse neclare.

Având în vedere noua administrație de la Washington, Parlamentul subliniază că UE ar trebui să profite de această dinamică pentru a consolida unitatea transatlantică pentru protejarea democrației și a valorilor fundamentale împotriva regimurilor autoritare.

În cele din urmă, rezoluția solicită eliberarea imediată și necondiționată a lui Alexei Navalnîi și a tuturor persoanelor reținute în legătură cu întoarcerea sa în Rusia, fie că sunt jurnaliști, colaboratori din echipa lui Navalnîi sau cetățeni care își exprimau susținerea pentru acesta.

Eurodeputații și Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, au discutat, de asemenea, cazul lui marți, 19 ianuarie 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.