Mircia Gutău a semnat unul dintre cele mai valoroase contracte de lucrări din ultimii ani

IPJ Vâlcea aduce precizări cu privire la scandalul de la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoești
05/05/2021
Depistați la volan fără permis de conducere, în Câineni și Drăgășani
06/05/2021

Primarul Mircia Gutău a semnat joi, 6 mai 2021, Contractul de lucrări pentru investiţia ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea”, proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în cadrul POR 2014 – 2020.

În urma finalizării procedurii de licitaţie publică pentru atribuirea Contractului de Execuţie Lucrări pentru acest obiectiv de investiţii, societatea ALTIMATE S.A. din Bucureşti fost desemnată câştigătoare, având subcontractant societatea DAVID MAG IRONES SRL, valoarea contractului fiind de 37.210.119,99  lei, fără TVA.

La ceremonie au mai participat directorul general al ALTIMATE S.A., Claudiu Bălan, alături de directorul ETA SA, Andi Davidescu, şi funcţionari din cadrul Primăriei responsabili de implementarea acestui proiect, printre care Maria Feroiu – managerul de proiect şi Mirela Turcu – şefa departamentului de Programe Externe.

Prin acest proiect se intenţionează îmbunătăţirea transportului public şi creşterea siguranţei cetăţeanului în spaţiul public, precum şi realizarea unui dispecerat informatic integrat. Principalele lucrări ce se vor executa în cadrul proiectului sunt modernizarea celor 90 de staţii de călători prin dotarea cu adăposturi moderne, conforme cu normele de siguranţă rutieră şi cu arhitectura oraşului, prioritizarea transportului public prin managementul adaptiv al traficului rutier, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul companiei de transport public. Durata lucrărilor, prevăzută prin contract, este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Acesta este unul dintre marile proiecte cu finanţare europeană de care beneficiază transportul local de călători în ultimii ani, alături de ”Construirea unei artere de legătură între bd-ul Nicolae Bălcescu şi bd-ul Tineretului spre nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul T. Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi” (în urma căruia au fost cumpărate 7 autobuze articulate Mercedes Conecto, alimentate cu gaz natural comprimat) şi ”Alinierea Parcului auto ETA la cerinţele dezvoltării durabile” (a cărui semnare de contract de lucrări este programată săptămâna viitoare), proiect ce va moderniza radical baza ETA de pe strada Depozitelor şi va finanţa, totodată, achiziţia a încă 28 de autobuze cu combustibili alternativi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.